Турагенции

Премио травел предлага Дубай от есента на цена от 1399 лв.

   
Премио травел предлага Дубай от есента на цена от 1399 лв.

Дубай е един от онези градове, които никога не спят и винаги могат да предложат нещо интересно като преживяване на посетителите. Затова и новата програмата на туроператора “Премио травел” се съсредоточава върху традиционните за емирството и околността забележителности и предлага неустоим пакет с включени две екскурзии на цена от 1399 лв. на човек. В тази цена са включени директен полет от летище София до Дубай с 20 кг чекиран багаж и 7 кг салонен, всички трансфери по програмата, 5 нощувки с включени закуски в луксозен хотел, както и целодневните екскурзии “Модерен Дубай” и “Традиционен Дубай”. 

Полетите са всеки петък от 29 септември 2023 г. до 15 февруари 2024 г. Именно в този период климатът в Дубай е умерен и е най-приятно за плаж, разходка и забавления.

За тези 6 дни в Дубай българите ще се насладят на историята и безкрайните възможности на града. Пътуването ще започне с разглеждане на съвременната и модерна част, която включва известната Дубай Марина, Палм Джумейра – изкуствен остров с формата на палма с 16 листа, заобиколен от 11-километров вълнолом, както и Малката Венеция на Дубай.

Мадинат Джумейра

ще върне туристите малко назад с образци на традиционна арабската архитектура. Той представлява курорт насред града, който изглежда като древен източен град, удавен в лукс и богатство. На модерен плаж със снежнобял пясък има средновековни каменни дворци, в които се намират хотели, множество канали с окачени мостове и уютни площади. Там могат да бъдат открити някои от иконичните за Дубай забележителности като The Dubai Fountain, паркът Burj, търговския център Souk Al Bahar и много жилищни сгради в типичен арабски стил, които впечатляват със земните си цветове и нестандартна архитектура. Тези забележителности със сигурност изпъкват на фона на луксозните небостъргачи и скъпите коли, което ги прави особено интересни и привлекателни за туристите. 

В близост се намира и Бурж Халифа - най-високата сграда в света. Срещу допълнително заплащане всеки турист на “Премио травел” може да се качи до 124-ия ѝ етаж и да се наслади на панорамната гледка, която разкрива цял Дубай. Туроператорът е помислил и за шопинга - неразделна част от всяко пътуване до емирството. Всъщност това е меката на дизайнерските магазини. В местните молове се предлагат дрехи, обувки, аксесоари и козметика от най-висок клас, но все пак на малко по-изгодни цени от Европа и САЩ. Това, което вълнува шопинг ентусиастите, е и богатото разнообразие в Дубай - само там е толкова лесно да се сдобиеш с някои определени дизайнерски артикули, които изискват дълго чакане в други страни. Затова и по време на пътуването българите ще посетят няколко мола - Dubai Mall и Aбу Даби Марина Мол.

Освен мола,

в столицата Абу Даби

естествено ще има много време и за основните забележителности. По време на допълнителната екскурзия до там туристите ще имат възможност да видят нови модерни сгради и небостъргачи, да посетят приказната джамия "Шейх Зайед“ с нейните 82 купола,  както и известния площад "Юниън Скуеър“. След кратко пътуване по 11-километровия крайбрежен бул. "Корниш“ ще пристигнат и в Селото на занаятите. Това е добро място за посетителите да видят местните жени, които демонстрират традиционни умения като тъкане, бродерия и плетене на кошници.

Другата екскурзия, включена в цената, е “Традиционен Дубай”. По време на нея българите ще имат туристическа обиколка до канала "Дубай Крийк“, посещение на историческия район "Бастакия" и старата крепост "Форт Алфахиди“. Пътешествието включва и разходка с традиционна лодка "абра“, с която се прекосява канала и се стига до пазара на подправките, а след това и до прочутия "Златен пазар".

Изборът за допълнителни екскурзии

на “Премио травел” е богат - освен сафари с джипове в пустинята и вечеря на круизна арабска лодка - доу, туроператорът предлага и целодневно посещение на близките емирства Шаржа и Айман. Първото емирство е обявено за културна столица на арабския свят. То впечатлява с живописните си гледки на традиционни арабски сгради, които те прехвърлят в “1001 нощи”. От друга страна любима както на местните, така и на туристите е крайбрежната улица на най-малкия емират – Айман.

Обединените арабски емирства ще ви оставят приятно изненадани. Дубай не е само блестящите модерни сгради и шопинг туризъм - той предлага богата арабска история, красиви гледки, много възможности за плаж и релакс и обслужване, което надвишава и най-смелите ви мечти. Мястото осигурява перфектния баланс между динамичността на големия град, луксозната обстановка и спокойствието. Несъмнено това го прави подходящо за всеки тип почивка!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати