Анализи Новини

Очаква се в България да дойдат 13 млн. чуждестранни туристи през 2023 г.

   
Очаква се в България да дойдат 13 млн. чуждестранни туристи през 2023 г.

"Вчера беше голям ден за България”. Това заяви проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценки на туризма в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS по повод гласувания състав на редовния кабинет „Денков-Габриел".

Той определи дебатите преди гласуването на кабинета като съвсем нормално политическо противопоставяне. „Трябва да бъдем доволни от това, което се случи. Най-важното за туризма е стабилността. Важно е този 3% дефицит да се случи, за да влезем в еврозоната, което е важно за туризма”, каза Драганов и изтъкна, че са важни честността, реформите и сигурността.

„Туристите не пътуват за дестинации, където няма сигурност”, каза Драганов.

По думите му се очаква върхова година за туризма. „Ще достигнем 13 млн. чуждестранни туристи и над 24 млн. пътувания на българи в България. Новият министър влиза в стабилна организация на туризма”, обясни той.

Той даде пример със смяната на кабинета във Великобритания, когато цяла нощ е светел кабинета на министъра и на главния секретар, който е информирал новият министър как работи ведомството. По думите му досегашният екип на Министерството на туризма е работил добре. „Новият министър е като нов капитан, той задава посоките”, каза Драганов.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати