Новини Транспорт

Круизната компания MSC пусна новия си кораб Euribia

   
Круизната компания MSC пусна новия си кораб Euribia
Новият кораб Euribia
  Борис Боев, Crusit.bg

Една от най-големите круизни компании в света – MSC Cruises, направи вчера официално откриване на новия си кораб Euribia в Копенхаген, Дания. На церемонията от българска страна присъства и Борис Боев, мениджър "Туристически продукти" на платформата Crusit.bg, която е част от туроператора Usit Colours. Това е петият кораб на компанията от клас Меравиля, но за разлика от сестрите си, е най-екологично чистият и отговарящ и на най-строгите съвременни изисквания за енергоефективност, рециклиране на води и отпадъци и грижа за морето, от което всички зависим, обясни пред TravelNews Боев.
От излизането си от корабостроителницата в Сен Назар във Франция преди броени дни до деня на официалното си откриване, новият кораб даде символичен старт на епохата на чистото корабоплаване, като отбеляза първото в историята плаване с нулеви емисии. Церемонията последва волята на круизната компания за намаляване на замърсяването и експлоатацията на околната среда. В тази връзка, откриването за първи път се проведе на борда на самия кораб, а не на специално построена външна сцена. В основния театър на MSC Euribia датският модел Сара Грюневалд беше водеща пред най-значимите гости от местната управа на датската столица, представители на датския парламент, спонсори, медии и най-важните приятели и партньори на круизната компания. Всички останали гости на събитието имаха възможност да наблюдават церемонията във всички останали театри, барове и заведения на кораба.
Както повелява традицията, бутилката шампанско беше разбита в десния борд на кораба, след като актрисата София Лорен, кръстницата на почти всички кораби на MSC, преряза лентата под аплодисментите на хилядите гости.
MSC Euribia вдига нивото на преживяванията на борда за цялото семейство с още по-добри спортни съоръжения, аквапарк, СПА, множество специализирани ресторанти и развлечения. През цялото лято на 2023 г. най-новият круизен кораб ще плава по 7-дневни маршрути из Норвежките фиорди с начало Копенхаген или германския град Кил, а през зимата ще може да се насладите на хладния чар на градовете по северния бряг на Европа с прекрасния шанс да бъдете в Лондон, Париж, Брюксел, Амстердам и Хамбург само в рамките на една седмица, обясни Борис Бонев от Crusit.bg. 
Още оферти за круизи може да разгледате на Crusit.bg 
 
Габриел Драгиев


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати