Новини Събития

В Априлци откриват летния сезон с БАЙКанджии

   
В Априлци откриват летния сезон с БАЙКанджии

С откриването на нов природен парк и традиционното велосъстезание "БАЙКанджии" утре - 10 юни, ще бъде открит новият летен туристически сезон в Априлци. Организатори на велосъстезанието са Младежки клуб за пешеходен и велотуризъм и регионалното сдружение Турклуб "Ремарк". Ще участват над 200 велосипедисти, съобщава БНР.
Целта е както да се мотивират местните младежи да спортуват, така и да се популяризират възможностите на региона за велосипеден туризъм.
Предвидени са голямо и малко трасе за участници от различни възрастови групи. "Това е състезание за любители, но маршрутът не е съвсем елементарен. По-голямата част е по планински пътеки, през гори и поляни, красиви гледки. На места е по-трудно проходим теренът", разказва един от организаторите - Дария Заричинова.
Организаторите призовават велосипедистите да си носят собствени съдове за вода, за да допринесат за каузата по-чиста околна среда, като се намали пластмасата за еднократна употреба. По трасето има много чешми.
Маркировката е изработена от материали с естествен произход - например специални бамбукови колчета, а медалите са дело на местни керамици и също са от природни материали.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати