Новини Събития

Ирена Георгиева отново е зам.-министър на туризма

   
Ирена Георгиева отново е зам.-министър на туризма

Нови седем заместник-министри са назначени в шест министерства, съобщиха от Министерския съвет. Постът заместник-министър на туризма за трети път поема Ирена Георгиева. Тя е заемала вече тази длъжност от февруари 2015 г. до май 2021 г. и от септември 2021 г. до юни 2023 г. 
Професионалният опит на Георгиева е изцяло свързан с туризма, има над 25-годишен управленски опит като ръководител на туристически агенции. От 2006 г. е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), а от 2009 г. до 2013 г. е председател на АБТТА. Ирена Георгиева е и признат международен специалист в туризма. Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент.
Ирена Георгиева е отдавна в министерството - повече от 8 години и работи като експерт при всички правителства. Тя се върна на поста при второто служебно правителство през 2021 г. при министър Стела Балтова, а преди това беше освободена при първия кабинет. Христо Проданов също я запази в екипа си. Последният министър Илин Димитров разчиташе отново на нея. Георгиева беше на поста от февруари 2015 г. до май 2021 г. като дългогодишен експерт от сектора. Тя беше назначена още от времето на бившия министър Николина Ангелкова (ГЕРБ). 
Ирена Георгиева е и признат международен специалист в туризма. Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати