Новини Турагенции

ТЕЗ Тур стартира програми до Испания

  22.06.2023 11:24  
ТЕЗ Тур стартира програми до Испания

Испания е географското въплъщение на лятото. Със средиземноморския си бриз, палмите и плажовете несъмнено това е една от най-популярните летни дестинации. Но не можем да пропуснем и онази отпускарска лятна атмосфера, която сякаш се е превърнала в културна идеология на испанците. Сиести, тапас и плаващо работно време са само част от нещата, които правят Испания идеалната ваканционна дестинация по всяко време на годината.

“Всяко място в Испания заслужава внимание, но за тази година сме подбрали две програми - една до Палма де Майорка и друга в Коста Барселона, която обхваща Коста Маресме, Коста Брава и Коста Дорада”, заяви за TravelNews Милена Недялкова, маркетинг мениджъра на “ТЕЗ Тур”.

Палма де Майорка определено е рай за онези туристи, които търсят същинската почивка. Целият остров Майорка предлага хиляди блажени гледки - красивото море в комбинация с островната флора и фауна създава уникално усещане. Това прави мястото идеално за дълги дни на плажа.

Градът освен това има богата история, която включва влияния от различни култури и цивилизации. От римската епоха до арабското завладяване и каталунската култура, Палма де Майорка предлага множество исторически забележителности и архитектурни съкровища. За да се насладят туристите максимално на тези съкровища, “ТЕЗ Тур” организира две дати за групи. Дните за отпътуване са вторник и събота. Туроператорът ще лети всеки вторник до 4 юли и от 5 до 26 септември 2023 г. Съботните полети ще се реализират всяка седмица в периода до 1 юли, както и на 22 и 29 юли. Ще се възстановят между 19 август и 26 септември.

Цените започват от 677 евро на човек, в които са включени самолетен билет София - Палма де Майорка - София с директен полет на Bulgaria Air, пътнически и летищни такси,  1 бр. ръчен багаж до 10 кг + 1 дамска чанта/лаптоп,  7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион, трансфери летище - хотел - летище с шатъл автобус и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

“Предлагаме както бюджетни, така и луксозни хотели. Особено обаче е, че дори по-обикновените хотели в курортния град са с изключително високо ниво. Светли, чисти и спретнати, те също са страхотни! А луксозните опции са в традиционен класически стил със средиземноморски елементи, без да прекаляват и да са кичозни. Всички хотелиери на острова залагат повече на качество, гостоприемност, интересна анимация и вкусна храна”, изтъква още Недялкова.

В града има няколко значими забележителности, които привличат посетителите. Най-известната е катедралата Santa Maria de Palma, която се намира на брега на морето и представлява смесица от различни архитектурни стилове. Други популярни места за посещение са Кралският дворец на Алмудайна и градската квартала La Lonja, известна със своите средновековни сгради и ресторанти. От към музеи също има много възможности. За семействата с деца най-препоръчван е местния аквариум, а за любителите на изкуството - Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma.

“ТЕЗ тур” са се погрижили всеки желаещ да се запознае с историята на остров Майорка. Туроператорът предлага богата селекция от допълнителни екскурзии сред които обиколка на Палма де Майорка, обзорна екскурзия на острова и пещерите Арта и фабриката за перли "Маjorica". “Най-голям интерес има към посещенията на имението музей Ла Гранха. То представлява музей, проследяващ културната история на региона в имение от 17-и век с ресторант и живописни градини. Много хора избират и да посетят фламенко вечерта ни. Този страстен испански танц пленява зрителите от векове и е наистина неописуемо удоволствие да се гледа”, разказва още Недялкова.

Докато Палма де Майорка е курорт, ориентиран към релакса и почивката, посещавайки Коста де Барселона няма да може да си отдъхнете. Този регион сякаш никога не спи - вечно кипят активности, а нощният живот е на ниво, подходящо за парти дестинация. Освен това Барселона и околността са богати на исторически забележителности и любопитни преживявания, които ще изпълняват всяка екскурзия подобаващо.

Цените започват от 483 евро на човек и включват същия пакет услуги, с разликата, че директния полет на Bulgaria Air пристига в Барселона. От там всеки турист може да избере да остане в някои от курортните градове на Коста Брава или Коста Дорада. Полетите ще се реализират всеки вторник до 27 юни и от 22 август до 19 септември. Туроператорът е организирал и групи, които отпътуват в събота, като те ще продължат през цялото лято до 23 септември.

Коста Брава се намира на север от Барселона, простира се от Франция до Барселона и включва крайбрежието на провинцията Жирона. Коста Дорада се намира на юг от Барселона, простира се от Тарагона до Делта де Лебре и включва крайбрежието на провинцията Тарагона. И двата района предлагат красиви плажове, но със свое собствено обаяние. Коста Брава е известна със своите уединени, уникални заливи и скрити плажове, около които има гори и скали. Коста Дорада, от друга страна, разполага с по-дълги плажове със златист пясък, особено в района на Салоу и Камбрилс, където са някои от хотелите в портфолиото на “ТЕЗ Тур”

Екскурзиите в този регион са по-културно ориентирани, за разлика от Палма, където беседите са по-скоро исторически. Две от програмите са изцяло посветени на известният испански художник Салвадор Дали. По време на тях туристите ще имат възможност да научат повече за живота и творчеството на артиста, както и да посетят Жирона и Музея на Салвадор Дали.

Разбира се, екскурзията в Барселона също е част от програмата. По време на нея туристите ще могат да видят някои важни забележителности в каталунската столица, сред които Фонтаните, Аквариума и други. “Една от по-интересните атракции в Барселона е “Испанското село”. То прилича на нашия Етър и е възстановка на традиционни къщи и площади от различни градове в Испания. Във всяка от къщите може да се наблюдава различна занаятчийска работа, характерна за региона, който къщите презентират”, споделя още маркетинг мениджърът.

А за семействата с деца, несъмнено най-популярен избор е екскурзията до Порт Авентура - един от  най-големите увеселителни паркове в света. Той се състои от няколко различни зони, като Медитеранео, Полинезия, Червената зона (Фар Уест), Мексико, Китай и Сезонния парк Ferrari Land. Всеки от тези райони предлага уникални атракции, шоута, ресторанти и магазини, които са тематично свързани с дадената култура или място.

Независимо дали Палма де Майорка или Коста де Барселона са по-подходящи за вас, Испания няма да разочарова. С топлото отношение на местните и безкрайните възможности за забавление, Испания наистина се е наложила като голяма сила в туризма и като синоним на качествената ваканция.

Йоана ШомоваАнкета

Къде почивахте лятото?


Резултати