Новини Транспорт

Турската Pegasus спря полетите между Пловдив и Истанбул

  27.06.2023 11:52  
Турската Pegasus спря полетите между Пловдив и Истанбул

Турската авиокомпания Pegasus Airlines е спряла редовните полети между Пловдив и Истанбул без предупреждение и без да посочва никакви причини за това. "Решението е на авиокомпанията, тя преценява и решава. Не е ясно дали ще подновят на по-късен етап дестинацията", коментира пред "Фокус" председателят на Съвета на директорите на "Летище Пловдив" ЕАД Дойчин Ангелов.
Последният полет е осъществен на 15 юни, след това връзката с летището в Турция изведнъж изчезнала от екрана на системата в Координационния център. 
"Вероятно причините са чисто търговски. Така както Ryanair спряха полетите до Ирландия, тъй като имали проблеми с летище в Дъблин, а Wizzair - до Дортмунд, защото, както казаха, летят само до летище, където имат бази", обясни Ангелов.
Припомняме, че самолетната връзка от летището в Пловдив стартира на 18 февруари, а полетите до летище "Сабиха Гьокчен“ продължиха малко повече от 100 дни. 
"Линията не беше много натоварена, но не може за три месеца да се разработи и наложи, защото се изисква време за това", допълни Ангелов. 

Редовните полети от Пловдив до Истанбул се изпълняваха два пъти седмично.