Турагенции

Туроператорът Юзит Калърс представи най-актуалните полети и круизи на лятно парти

  28.06.2023 09:42  
Туроператорът Юзит Калърс представи най-актуалните полети и круизи на лятно парти
Росица Панчева, управител на Юзит Калърс, откри презентацията и партито
  Мирослав Иванов

Един от големите български туроператори – „Юзит Калърс“ (Usit Colours), представи най-актуалните си оферти на лятно парти в Top Secret - Event House & Pool в София. На него присъстваха много туристически агенции и партньори на компанията. “Решихме да направим събитието на лятно място в София и да представим новите ни дестинации, полети и круизи“, заяви Росица Панчева, управител на „Юзит Калърс“ и специализираната платформа за круизи – Crusit.bg. Специално внимание беше отделено на „Катар еъруейз“ (Qatar Airways) и на круизите на MSC Cruises, с които туроператорът си партнира и представя техни оферти на българския пазар.

Юзит Калърс посрещнаха много агенции и партньори

Светлана Узунова, мениджър на „Катар Еъруейз“ за България обяви, че 15 юли 2023 г. полетите на авиокомпанията от Доха (Катар) до София стават всекидневни. В момента тя оперира 3 пъти седмично между двете столици. Това ще позволи повече възможности за пътувания на българите по света от мрежата на Катар Еъруейз. С всекидневните полети все още няма да бъдат достигнати нивата от преди пандемията, когато „Катар еъруейз“ извършваше по 11 полета на седмица между Доха и София.

Светлана Узунова, мениджър на „Катар Еъруейз“ за България 

Авиокомпанията оперира до 152 дестинации по света в момента, като върна във флота си и всичките големи самолети Airbus А350 и А380. Възстановени са полетите до Китай, Камбоджа, Япония Ханеда, Буенос Айрес и през следващата година до Осака. През зимата ще бъдат увеличени полетите до остров Бали в Индонезия, Ханой и Хошимин във Виетнам и до Банкок в Тайланд - ще лети 5 пъти дневно, вместо сегашните 4 пъти. Два от полетите до Банкок се изпълняват с големите А380 и винаги са пълни, отбеляза Узунова. Остров Пукет в Тайланд е дестинация номер 1 и е изключително търсена. Затова от юли авиокомпанията ще има по 19 полета седмично до Пукет, който е много предпочитан и от българите.

Япония също е удивително популярна в момента, като търсенето е огромно в цял свят, обясни Светлана Узунова. „Катар Еъруейз“ досега оперираше само до летище Нарита в Токио, но връща полетите и до другото – Ханеда. От март 2024 г. ще лети и до Осака всекидневно. През зимата ще тръгнат нейните самолети и до Пном Пен в Камбоджа. До остров Бали ще бъдат увеличени полетите по 3 на ден, тъй като интересът е много голям към дестинацията. Авиокомпанията ще оперира и повече до Коломбо (Шри Ланка) и Манила във Филипините, които също са търсени от туристите.

Катар възстанови още програмата си Discover Qatar за безплатно настаняване при над 8 часа престой на летището в Доха между полетите. Освен хотел, се осигуряват безплатни трансфери от и до летището и храна. Ако искате да отседнете в по-висока категория хотели, се заплащат минимални такси. Например за четиризвездни хотели цените започват от 14 долара на човек на вечер, а за пет звезди – от 20 долара на вечер на човек. Резервации се правят директно през сайта на Discover Qatar или през „Юзит Калърс“.

Роберто Мишке, мениджър „Продажби“ за Източна Европа в круизната компания MSC Cruises, представи новите кораби и дестинации. Техните круизи са едни от най-предпочитаните от българите. Затова и на най-новия лайнер - MSC Euribia (който плава само от няколко седмици), сервират български таратор, който е представен като студена супа с кисело мляко, краставици и копър. Това е петият кораб на компанията от клас „Меравиля“, но за разлика от другите, е най-екологично чистият и отговарящ и на най-строгите съвременни изисквания за енергоефективност, рециклиране на води и отпадъци и грижа за морето.

През цялото лято той плава по 7-дневни маршрути из Норвежките фиорди с начало от Копенхаген или германския град Кил, а през зимата ще може да се насладите на хладния чар на градовете по северния бряг на Европа с прекрасния шанс да бъдете в Лондон, Париж, Брюксел, Амстердам и Хамбург само в рамките на една седмица.

Роберто Мишке от MSC Cruises

MSC Cruises инвестира огромни средства в развитието и разнообразието на услугите. Круизната компания има най-младата флотилия в сравнение с останалите конкуренти. Всички лайнери са произведени след 2000-та година, като по-старите от тях вече са обновени. Най-големият им и нов модерен кораб - MSC World Europa, плава за първи път у дома в Европа през това лято. Той прави круизи из Средиземно море, след като през зимата обикаляше арабските страни. В него могат да бъдат настени 6762 човека, като е най-екологичният голям кораб.

През пролетта на 2025 година се очаква да излезе още един голям кораб на компанията - MSC World America, който ще започне да плава в Карибите, обяви Роберто Мишке. Той допълни, че освен в нови кораби, инвестират и в своите терминали и инфраструктура на пристанищата в Барселона, Саутхемптън, Дърбан и Маями.

„Много се радваме, че тръгнаха груповите пътувания за круизи на българския пазар, като ние правим такива и организираме цялостната програма с водач от фирмата“, каза Борис Боев, мениджър "Туристически продукти" на платформата Crusit.bg, която е част от туроператора Usit Colours. Той препоръча отсега да се правят резервации за лятото на 2024 г. за круизите на MSC в Северна Европа, тъй като са много търсени заради Норвежките фиорди и местата много бързо свършват. През зимния сезон от Crusit.bg залагат на круизите в Близкия изток и в Южна Америка.

MSC Cruises е една от най-големите круизни компании в света и е една от малкото изцяло европейски концерни. Нейните кораби кръстостват основно Средиземно море на практика целогодишно, което дава уникалната възможност да се потопите по всяко време в красотата на Италия, Испания, Малта, Френската Ривиера, Палма де Майорка, Сицилия, Корсика, Мароко, Португалия, Гърция, Хърватия и много други. Всеки сезон MSC обновяват не само флотилията си, но и местата, на които могат да ви отведат, така че освен традиционните вече маршрути в Северна Европа /Норвежки Фиорди и Прибалтика/, Канарски острови, Адриатическо море, Дубай и ОАЕ, Южна Африка, Куба и Кариби, компанията развива и дестинации като Китай, Япония и Южна Корея, както и да обиколите света за 119 дни през Австралия и Нова Зеландия, Южна Америка и Френска Полинезия.

Мирослав Иванов

Росица Панчева (вляво) представи големия екип на Юзит Калърс