Новини Събития

Проф. Рачев обяви: Лятото е в разгара си, идат още по-високи температури

  04.07.2023 12:18  
Проф. Рачев обяви: Лятото е в разгара си, идат още по-високи температури

Лятото е в разгара си с много слънце и топлина. Следващата седмица ни очакват още по-високи температури. Ще усетим истинското горещо лято. Около осми и девети юли валежите ще приключат. Това заяви пред БТВ климатологът проф. Георги Рачев. По думите му топлото отдавана се е настанило. От сряда до събота времето ще бъде смутно, но няма да вали. Във вторник ще бъде много слънчево, с много високи температури. В събота ще бъде 27-28 градуса.

Времето във София ще е хубаво. В сряда и четвъртък евентуално превалявания с малко по-ниска температура. Отново по време на уикенда ще има захлаждане.

„Но през следващата седмица ще сложим слънцето окончателно на небосклона“, каза Рачев.

В Пловдив 33 градуса ще е максимална температура. В Русе термометърът ще достигне 23-24 градуса. В Плевен ги очаква хубаво и топло време.

„На нашето Черноморие времето е хубаво. Температурата на водата е около 24 градуса, но се очаква да се повиши“, каза Рачев.

Гърция ги очевадка 35 градуса, а температурата на водата е над 25 градуса. Мадрид, Париж и Германия ще се пържат от над 30 градуса.

„След това ще дойде и при нас топлото и ще стане над 30 градуса. От вторник ще става все по-топло“, посочи климатологът.

В момента най-топлото място в света е Кувейт.