Новини Събития

Билетите за националните паркове на Черна гора вече се продават онлайн

  08.07.2023 12:16  
Билетите за националните паркове на Черна гора вече се продават онлайн

Любителите на природата и националните паркове в Черна гора вече могат да закупят онлайн дневни билети за националните паркове Дурмитор, Биоградска гора, Шкодренско езеро, Ловчен, Проклетие и ботаническата градина Дуловина в Колашин, съобщава за БТА агенция МИНА.

Годишни карти за неограничен брой посещения през годината също могат да се купят онлайн на цена от 13,50 евро. Билетите са налични на адрес https://nparkovi.me/online-ulaznice/.

Следвайки световните тенденции и обменяйки знания и опит с други защитени територии, ръководството на Националните паркове на Черна гора работи от началото на годината върху създаването на нови продукти и услуги в парковете с цел опазване и популяризиране на най-ценните райони на страната.

"Националните паркове на Черна гора също така станаха част от общността Biologer - онлайн база данни за биоразнообразието. Всички любители на природата могат да участват в събирането на полеви данни и в мониторинга на биоразнообразието чрез уникалното приложение Biologer, достъпно на www.biologer.me", посочват от Националните паркове на Черна гора .