Новини Събития

България е водеща дестинация за младоженци сред природата

  10.07.2023 14:37  
България е водеща дестинация за младоженци сред природата

България се нарежда на трето място сред най-добрите европейски страни за изследване на природните пространства от младоженци, които търсят къде да изкарат своя меден месец, като впечатляващите 41 на сто от територията на страната се считат за защитени зони, което е доста над средната стойност от 24 на сто. Това се посочва в проучване на компанията за екипировка за дейности на открито "Котсуолд аутдор" (Cotswold Outdoor), пише БТА.

Специализираната компания е взела предвид шест фактора при подреждането на класацията от 43 европейски страни. Те включват достъп до райони на защитени зони (зони на природна красота), брой на къмпинги с висока оценка, туризъм и дейности на открито и възможности за наблюдаване на звездите.

България заема 12-о място сред европейските страни, където младоженците могат да прекарат медения си месец, което в голяма степен се дължи на разнообразието от дейности на открито (287). Страната се нарежда на четвърто място и по отношение на пешеходните маршрути, с които разполага (275). В категорията на четиризвездните къмпинги България предлага общо 17.

По всеки отделен фактор България е позиционирана по следния начин:

- Общ рейтинг - 12-о място;

- Защитени зони - 3-о място;

- Къмпинги (4 звезди) - 34-о място;

- Пешеходни маршрути - 27-мо място;