Новини Транспорт

Royal Caribbean показа първото пробно плаване на най-големия круизен кораб

  13.07.2023 16:38  
Royal Caribbean показа първото пробно плаване на най-големия круизен кораб

Появи се първото по рода си видео от „плаващия град“ на Royal Caribbean, преминаващ през морски изпитания преди дебюта си през януари 2024 г.

Icon of the Seas - най-големият круизен кораб в света, измина стотици мили в открито море, преди да се върне в корабостроителницата Meyer Turku в Турку, Финландия, където в момента се изгражда.

Видеозаписи показват колосалния плавателен съд, дълъг 365 м и тежащ 250 800 бруто тона, да се плъзга през водата покрай лодките-влекачи, използвани за управлението му, съобщава Daily Mail.

Някои от забележителните характеристики на борда включват първия висящ инфинити басейн в морето и триетажен семеен апартамент.

Провеждането на морските изпитания включва повече от 2000 специалисти, четири влекача с тегло от 37 до 67 тона и повече от 350 часа работа, посочват от Royal Caribbean.

В рамките им са извършени предварителни тестове на всичко - от основните двигатели и корпуса до спирачната система на кораба, кормилното управление и нивата на шум.

Icon of the Seas, който има капацитет за 7600 гости, е преминал първите си морски изпитания „с отличие“, като следващите трябва да се проведат по-късно тази година.

Последната актуализация, направена на конструкцията на кораба, е изграждане на „кварталът на екипажа“. Пространството, разположено на четири палуби, е проектирано да бъде дом на 2350-те души, работещи на борда.

Icon of the Seas отнема титлата „най-голям круизен кораб в света“ от друг плавателен съд на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който е малко по-малък с дължина от 362 м и тегло от 236 857 бруто тона.

Триетажният семеен апартамент на кораба е оборудван със собствена бяла ограда и пощенска кутия.

Други опции за настаняване на гостите включват семеен апартамент Surfside с специални ниши за деца, „скрити далеч от възрастните“, апартаменти Sunset Corner и помещения с панорамен изглед към океана.

Icon of the Seas ще предлага и най-големия воден парк в морето с шест „чупещи рекорди“ пързалки.

На кораба ще дебютират първият бар за плуване в морето – наречен Swim & Tonic, както и Royal Bay Pool, определен за най-големия басейн в морето. Междувременно, висящият инфинити басейн ще бъде заобиколена от многоетажн слънчева тераса с джакузи.

Очаква се Icon of the Seas да пожъне сериозна популярност, въпреки че вече имаше негативни реакции към дизайна му в Twitter, където част от потребителите го наричат „чудовищен“.

Плавателният съд ще се отправи от Маями към Карибите през 2024 г. Билетите за неговите круизи вече са в продажба.