Събития

Вижте най-живописните острови в Европа

  14.07.2023 09:00  
Вижте най-живописните острови в Европа

Когато искате да избягате от всичко, има едно-единствено място за това - красив остров. Независимо дали става дума за парти уикенд в Ибиса, почивка на плажа в Сицилия или спокойно пътуване до Канарските острови, нищо не е по-добро за перфектна лятна почивка от море, пясък, слънце и забележителности. Но кой от живописните острови на Европа е най-добрият? Списанието за пътешествия Travel + Leisure помоли своите читатели да споделят опита си от пътуванията и да оценят любимите си островни почивки въз основа на природни забележителности, различни дейности, ресторанти, съотношение цена-качество.

Остров Мадейра

Остров Мадейра

Снимка: iStock by Getty Images

Резултатите са налице и победителят е Мадейра, Португалия. Родно място на футболиста Кристиано Роналдо, този португалски остров предлага туризъм от световна класа, отлично вино и приятно време за ваканция през цялата година.

Със седем острова в топ 15 Гърция е може би истинският победител тук. В списъка присъстват обичайните заподозрени - Санторини, Крит и Миконос, а по-малко популярният Парос е обявен за най-добрия в Гърция - всички те са красиви острови, където древните руини се срещат с плажове, достойни за Instagram.

Без изненада след Гърция с три острова в списъка се нарежда Италия. Популярни летни острови като Сицилия, Сардиния и Капри попадат в списъка. Но не всички са горещи летни точки - остров Скай и Хебридите поставиха Шотландия на второ място в списъка. Шотландският архипелаг може да се похвали с криволичещи крайбрежни линии, великолепни езера и извисяващи се планински масиви.

Снимка: iStock by Getty Images


Ето кои са най-добрите острови в Европа за посещение през 2023 г. според Travel + Leisure

1. Мадейра, Португалия

2. Скай и Хебридите, Шотландия

3. Парос, Гърция

4. Азорски острови, Португалия

5. Родос и Додеканезите, Гърция

6. Хвар и Далматинските острови, Хърватия

7. Сицилия, Италия

8. Санторини, Гърция

9. Кипър

10. Милос, Гърция

11. Крит, Гърция

12. Сардиния, Италия

13. Миконос, Гърция

14. Корфу и Йонийските острови, Гърция

15. Капри, Италия