Новини Събития

В Гърция ще арестуват родители, оставили без надзор децата си на плажа

  17.07.2023 10:01  
В Гърция ще арестуват родители, оставили без надзор децата си на плажа

В Гърция отнемат лиценза на заведения и ги затварят за укриване на приходи. Арестуват и родители, оставили децата си без надзор на плажа, съобщава БНР.

Под строг надзор на финансовите власти са кафенета и таверни по брега на морето. При неиздаване на касови бонове затварят заведенията незабавно и глобяват собствениците им. При установени нарушения само за ден затвориха няколко заведения на остров Тасос и Халкидики. За всяка платена услуга на плажа задължително е издаване на касова бележка, поясняват финансовите инспектори, които проверяват и туристите на шезлонгите до морето.

Полицията е безкомпромисна към родители на деца, оставени без надзор и пострадали на плажа. 6-годишно дете почина на плаж до Атина вчера. След инцидента родителите бяха задържани по обвинение в небрежност с риск за живота на малолетен.

Продължават ежедневно случаите на жертви в морето, като властите съветват да не се стои на слънце от обед до късен следобед.

Днес температурите спаднаха с няколко градуса и са около 40 градуса, но разлика не се усеща и туристите търсят спасение на плажа отрано сутринта.