Оферти

Екскурзия до Индия – обиколна програма

  02.08.2023 14:51  
Екскурзия до Индия – обиколна програма

Екскурзия до Индия – обиколна програма

Делхи е един от най-старите и големи градове в света, основан преди около 5 хиляди години. Има легенда, че е разрушаван 11 пъти и толкова пъти се възражда отново. Столицата на Индия поразява с красота, богатство от колониални имения и модерни сгради. Животът на града е забързан и шумен: тук се сливат звуците на музиката от баровете, непрекъснатите клаксони на колите и забележките на бързащите минувачи. И всичко това е подправено с остра миризма на подправки. Старият Делхи се характеризира с цветни, тесни улички, запазили духа на Моголската империя.

В Северна Индия, на брега на река Джамна, се намира град Агра. Най-популярното място сред туристите и едно от новите седем чудеса на света е приказният дворец Тадж Махал. Построен е от Шах Джахан, падишахът на Моголската империя на Бабуридите, като символ на вечната любов към съпругата му, която почина, докато раждаше четиринадесетото си дете. По-късно тук е погребан и самият владетел. Този дворец се смята за перлата на мюсюлманското изкуство в Индия и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Също така, в Агра си струва да посетите призрачният град Фатехпур Сикри; Рамба градина – първата градина, създадена от Моголите в Индия; гробницата на Акбар и мавзолея на Чини-ка-Рауза.

Друг град, който ще е интересен за посещение в Индия, е Джайпур. Наричат ​​го „розовия град” заради нежно розовия цвят на камъка, който е използван при изграждането на повечето сгради. Град със специална атмосфера, жива история, красива архитектура. За да опознаете града по-добре, планираме пешеходна обиколка, защото всичките му забележителности се намират в старата част, оградена със стена. Джайпур е градът на занаятчиите, столицата на бижутата на Индия. Тук те създават фантастично красиви декорации, които могат да бъдат закупени за спомен от пътуване до тази далечна страна.

Повече информация за програмата и пътуването можете да видите ТУК.