Оферти

Директен чартър до Салала, Оман

  04.08.2023 15:54  
Директен чартър до Салала, Оман

САЛАЛА, ОМАН
Директен чартърен полет от София
 
От пясъчното крайбрежие в Мускат до тропическите плажове с тюркоазена вода в Салала, Оман е идеалнaта дестинация за всеки, който обича да прекарва времето си край брега.
7 НОЩУВКИ
ПЕРИОД: 26.01.2024 - 02.02.2024 
София – Салала - Мускат - София

1-ви ден: Директен чартърен полет от София до Салала, Оман в 10:00ч. Пристигане в 15:35ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

2-ри ден: Свободно време за плаж и опознаване на курорта. 

Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии и записване.

Нощувка.

3-ти ден : Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч.: Целодневна туристическа обиколка  на Източната и Западната част на Салала с включен обяд и входни такси за посещаваните обекти. Цена – 95 EUR/186 лв. 

Тръгвайки от хотела, ще се впуснем в завладяващо пътешествие с първа спирка в археологическия парк Al Baleed, където ще видим артефакти представящи археологическото, историческото и културно наследство на региона. Ще се потопим в богатата история на този археологически обект и неговия очарователен музей.

Продължаваме нашето приключение, към очарователното село Taqa улавяйки моменти от живописната гледка наоколо. В Taqa ще опознаем местната култура и традиции на региона, като ще посетим и разкопките от древното пристанище Samhuram датиращо от 4-ти век преди Христа.

Обяд в местен ресторант с вкусна местна кухня.

След обяд ще продължим към спиращия дъха плаж Mughsail, за да се потопим в естествената красота на това крайбрежно бижу.

По пътя за Салала ще спрем на почитаното място на гробницата на пророка Йов. Заобиколено от спокойна и спокойна среда, това свещено място има голямо значение за религиозните поклонници.

4-ти ден : Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч.: Целодневно джип сафари приключение с посещение на Вади Дауках с включен пикник обяд. Цена – 110 EUR/215 лв. 

Днес ще се отправим на вълнуващо пътешествие до Убар, легендарен град, чиито руини са сравнявани с митичната Атлантида на пясъците в класическата литература. В момента този маршрут е място на вълнуващи археологически разкопки.

Малко по-късно ни очаква вълнуващо изживяване с джип сафари сред пясъчните дюни.

Първата ни спирка е Тумрут, където ще имаме прекрасен обяд за пикник.

След обяд ще се отправим към Вади Дауках разположен в рамките на обекта на световното наследство на ЮНЕСКО, известен като „Земята на тамяна“. Тук ще намерите значителен брой тамянови дървета, които все още се берат и до днес и се смята, че са първородната земя на тамяна.

Скъпоценният тамян, извлечен от дъвката на дървото, е бил неразделна част от търговията на Оман от векове. С наближаването на края на деня ще се върнем в Салала и ще ви оставим във вашия хотел, слагайки край на тази незабравима екскурзия.

5-ти ден : Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.

6-ти ден : Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч.: Целодневна екскурзия „Крайбрежна одисея“ с включен пикник обяд по крайбрежието на Салала. Цена – 98 EUR/192 лв. 

Отправяме се на незабравимо еднодневно пътуване, за да открием зашеметяващото крайбрежение на бреговата ивица на Оман. Първата ни спирка е живописният плаж Iftalqoot, където златните пясъци се срещат с кристално чистите води на Индийския океан. След това ще се отправим към очарователната лагуна Mughsail, известна със спокойните и тюркоазено сини плажни ивици, където при възможност може да наблюдаваме и грациозни фламинго..

Ще продължим пътуването към гейзерите на Mughsail, където разбиващите се вълни създават великолепни водни пръски. Al Mughsayl е самотен пясъчен плаж, разположен в южната част на Оман, на 40 км от Салала. Това е 7 -километров бряг, покрит със златен пясък и заобиколен от хълмове. Плажът е известен със своите великолепни пейзажи, страхотна гледка към залеза и гейзери, които "изплюват" морска вода с височина 30 м. Изживяването се подсилва от силния сърф, който прави невъзможно плуването, топлината на слънцето и силния вятър, който отменя топлината.  Станете свидетел на силата на природата и уловете незабравими моменти на този вдъхновяващ спектакъл.

Ще посетим и района на тамяновото дърво, място, пропито с история и културно значение.

Пикник обяд.

След обяд ще продължим към живописния плаж Fazayah, където ще се отпуснем на мекия и пухкав бял пясък, за да плажуваме.

Връщане в хотела вечерта преди вечеря.

7-ми ден: Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.

8-ми ден: Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището около 07:30ч за полет в 10:00 ч. от Салала до София ( с технически стоп в Маскат за зареждане ). Пристигане на летището в София в 19:20ч. 

За повече информация вижте ТУК.