Турагенции

Екватор стартира есенните програми за Египет на 29 август

  11.08.2023 09:46  
Екватор стартира есенните програми за Египет на 29 август

Когато става дума за Египет много хора все още се сещат само за Пирамидите в Гиза, Луксор и други забележителности от Древния свят. Културният туризъм обаче не е единственото, което Египет може да предложи. През последните години много нашумяха морските почивки в страната. Към момента този тип ваканционен туризъм в Египет е изключително добре развит и туристите редовно се наслаждават на екзотични, релаксиращи пътувания край брега на Червено море. Сред най-популярните курорти в Египет е Хургада - типичен пристанищен град с цветна архитектура и пленителен живот.

Перфектното време за посещаване на пустинната държава е между октомври и април. Поради тази причина туроператорът “Екватор” акцентира върху програмите си в Египет. Компанията предлага почивка в

морския курорт Хургада 

с директен чартърен полет на European Air Charter. Полетите ще се реализират всяка неделя от 29 август до 26 ноември 2023 г. “Пътуванията към Египет продължават да са сред най-търсените. Те са особено изгодни през есента, тъй като потокът от туристи отслабва. Въпреки това през тези месеци времето там е чудесно и е идеално за плаж”, споделя Петя Борисова, маркетинг мениджър на "Екватор".

Цените започват от 958 лв. на човек и включват самолетни билети София - Хургада - София, летищни такси, 7 нощувки в избран хотел на съответната база изхранване, трансфер летище - хотел - летище и медицинска застраховка “Помощ при пътуване” от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), както и бонус пакет “Максимална сигурност”.

Дестинацията е отличен избор

за онези, които копнеят за същинска почивка. Хора, които обаче за пръв път посещават Египет, категорично не могат да пропуснат множеството му исторически богатства. За да се възползват туристите максимално от времето си допълнително могат да заявят екскурзия до Кайро. По време на нея ще се разгледат ключови забележителности като Пирамидите в Гиза. Внушителната статуя на Сфинкса също е част от програмата. Включено е и посещение на Египетския музей. Той е дом на множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 120 000 артефакта от всеки период на египетската история.

За онези, които искат

по-интензивна програма,

“Екватор” са заложили на невероятна селекция от допълнителни развлечения. Сред тях са АТВ приключение, целодневна екскурзия до Луксор, посещение на Райския остров, гмуркане в Червено море, разходка с лодка в Ел Гуна – Египетската Венеция, и сити тур на Хургада. Това са някои от най-атрактивните предложения за дестинацията. Освен тях, специално за децата се предлага и ден на пиратски кораб - той прави спирки за гмуркане и разглеждане на острова Гифтън. Тези забавления само могат да изпълнят ваканцията с незабравими моменти.

Египет е страна с богата история. Там могат да се открият археологически разкопки, впечатляващи забележителности и интересни музеи. Също така има много големи курорти, които са идеални за шопинг и нощен живот. През деня пък е задължително да се посети някой от стотиците красиви плажове по брега на Червено море. Хургада предлага една уникална комбинация от красиви кристалносини води и пустинен климат. Мястото осигурява перфектния баланс и е подходящо за всеки тип почивка.

Йоана Шомова