Заведения Новини

BRISA BBQ del Mar - Средиземноморски оазис в покрайнините на Варна

  15.08.2023 13:57  
BRISA BBQ del Mar - Средиземноморски оазис в покрайнините на Варна

Да се потопиш в магията на испанската кухня в автентична средиземноморска атмосфера, и то само на двайсетина минути път с кола от Варна - това е преживяване, което всеки жител или гост на града заслужава да опита.

Независимо дали имате специален повод, или просто искате да пробвате нещо ново с любимия човек - ресторант BRISA BBQ del Mar е правилният избор. Ако не знаете, на испански brisa означава полъх, а del Mar - от морето.

Богатото изобилие от вкусове на Средиземноморието се е побрало в менюто на този кулинарен оазис, разположен на брега в курорта Св. св. Константин и Елена. Морските специалитети са с току-що уловени риби от близките даляни и са приготвени от ръцете на опитен шеф-готвач. Заедно с подбраните меса, доставени директно от Испания, те са истински празник за небцето и ви пренасят мислено по бреговете на Андалусия.

Опитайте карпачо от октопод със салца “Пипираня” или “Пимиентос де Падрон” - пържени зелени испанки чушлета, с много нежно месо и деликатен вкус. Само тук може да вкусите прочутото “Секрето” (стек от иберийско прасе), чоризо (традиционна испанска наденица) и ентракот от галисийско теле.

Не забравяйте, че тук ви очаква и впечатляваща винена листа от Пиренейския полуостров. Ако се колебаете какво да изберете, можем да ви препоръчаме да опитате богатата на вкусове и плодове “Сангрия” или любимата на всички испанци “Кава Резерва” – традиционно пенливо вино, произведено по метода традиционале, отлежало 30 месеца, характерно с елегантен аромат и ниска киселинност.

То върви отлично с брускети с чоризо, айоли сос, пушен червен пипер и прах от трюфел. Внимание: много са пристрастяващи!

Към прекрасните храни и напитки трябва да добавим и живописния интериор, съчетаващ близостта на морския бряг със средиземноморската прохлада. Красив акцент са живите смокини, които растат по тавана и хвърлят пъстра сянка над масите. Цветовете са охра и керемида - топли, като слънцето в Андалусия и Алхамбра, съчетани с акценти и декорации от диви цветя, придаващи усещането за уют и безвремие.

 

Ресторант BRISA BBQ del Mar е на Крайбрежната алея в Св. св. Константин и Елена.