Турагенции

Започват продажбите за коледните и новогодишните програми за Египет

  17.08.2023 16:10  
Започват продажбите за коледните и новогодишните програми за Египет

Празнуването на Коледа и Нова година в Египет може да бъде невероятно изживяване. Макар и да не са традиционни празници в ислямската култура, много туристически обекти и хотели организират специални събития и програми, за да направят посещението ви по-празнично и незабравимо. Затова и много български туроператори залагат на програми в Египет за празничния сезон.

“Хургада е може би най-добрият избор за декемврийските празници. Повечето хотели в курорта работят по All Inclusive концепции и организират страхотни вечерни програми. Традиционно те включват гала вечери, жива музика, фойерверки и различни представления”, коментира Милена Недялкова, маркетинг мениджър на “ТЕЗ Тур”.

Туроператорът предлага екскурзия за Коледа с дата на тръгване на 20 декември 2023 г., както и такава за Нова година, с начална дата 27 декември. И двете програми се състоят от 7 нощувки и съчетават ваканцията в Хургада с екскурзия в египетската столица Кайро.

Цените започват от 696 евро 

на човек и включват самолетни билети София – Хургада/Кайро - София с чартърен полет, 20 кг чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг, пътнически и летищни такси, 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в района на Хургада, 1 нощувка в Кайро с включена закуска и вечеря в хотел SWISS IN PYRAMIDS GOLF 4* / BARCELO CAIRO PYRAMIDS 4* или подобен, трансфери летище - хотел - летище, трансфер с автобус Кайро - Хургада, представител на туроператора с български език за престоя, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро, която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

В цената влиза още екскурзията до Кайро с включено посещение на Пирамидите и Националния египетски музей. Самата

екскурзията в Кайро 

обхожда най-важните египетски забележителности. В програмата има разглеждане на Пирамидите и Сфинкса. Те са сред най-известните археологически чудеса в света. Този комплекс включва три главни пирамиди - на Хеопс, Хефрен и Менкауре. Голямата пирамида, построена около 2560 г. пр. н.е. за фараона Хеопс, е най-голямата и се счита за едно от Седемте световни чудеса на древността. Средната пирамида, издигната около 2570 г. пр. н.е. за фараона Хефрен, се отличава с изящество и останки от полиран турмалинов камък на върха си. Малката пирамида, построена около 2510 г. пр. н.е. за фараона Менкауре, е най-малката, но все пак впечатляваща структура. Тези пирамиди се смятат за мавзолеи на фараоните и са свидетелство за великолепната инженерна изобретателност на древните египтяни. Въпреки че теориите за техните цели и методи на изграждане продължават да се развиват, тези иконични споменници остават символ на богатата и загадъчна история на древния Египет.

Освен това по време на екскурзията, туристите ще посетят и Националния Египетски музей. Той е най-голямото в света хранилище на предмети на древноегипетското изкуство. Неговата колекция наброява около 120 хиляди експоната от всички исторически периоди на Древен Египет.

“Има възможности и за допълнителни екскурзии по време на ваканцията, но фокусът основно е върху почивката. Предлагаме различни сафари, СПА и морски екскурзии, но туристите най-често избират полудневна екскурзия до Саккара”, допълва Недялкова.

Саккара се намира 

на западния бряг на Нил. Комплексът от стъпаловидни пирамиди е най-старата каменна структура в историята. Някои пирамиди са построени в Саккара от кралете от 5-та и 6-та династии, като Усеркаф, Унас, Пепи I и Пепи II. Някои частни гробници от Старото царство са построени там. В Саккара се намират някои от най-важните артефакти от древния египетски свят. Там могат да се открият - Стъпаловидната пирамида на Джосер, пирамидата на Тети и пирамидата на Унас.

Съчетавайки тези културни забележителности със страхотните възможности за почивка в Хургада, релаксът е гарантиран по всяко време на годината! Добавената стойност от пътуването през декември е, че в Египет наистина наблягат на клиентското обслужване и се стараят да направят преживяването уникално. От друга страна времето е по-меко и приятно за обиколки и разходки. Също така, тъй като в Египет традиционно не се празнува Коледа, много повече магазини работят и има възможности за шопинг и други социални забавления.

Почивката в Египет е чудесното решение за всеки, който желае да прекара коледните празници на по-нестандартно място. Държавата е изключително многослойна и предлага безброй възможности за културни и активни дейности. Прекрасното време, естествено, е само плюс! Египетската зима е съвсем мека и туристите ще могат да се радват на температури до 20 градуса.

Йоана Шомова