Анализи

Най-добрите европейски градове за туризъм през есента

  22.08.2023 09:00  
Най-добрите европейски градове за туризъм през есента

Лятната ваканция е най-дългоочакваното събитие за мнозина, но както се оказа - плановете ни не зависят само от перфектната ни организация и огромно желание, но и от природата. Според различни проучвания през последния месец, европейците преосмислят навиците си, начинът на почивка, и тя по-скоро ще бъде в по-хладни дестинации през лятото и в по-топли през есента и зимата. Така есента се оказва най-дългоочакваният сезон за пътувания. 

Популярните градове са по-малко претъпкани, цените вероятно ще са по-ниски, а много градове са още по-красиви през есента. Почивката след лятото звучи значително по-спокойно - и сега DiscoverCars.com се зае с работа, за да състави списък на най-добрите европейски градове, които да посетите през есенните месеци.

Анализът им е доста изчерпателен. Това са само някои от факторите, които са оценявали - най-близкото летище, броят на бюджетните хотели, средната цена на едноседмичен наем на автомобил, както и средните валежи, температурата и продължителността на деня през септември, октомври и ноември.

Тези фактори водят до оценка от 120 точки за всеки град и според нея Барселона е мястото, което трябва да посетите тази есен, тъй като получава оценка от 98 точки. Неотдавна градът вече беше оценен като най-предпочитаната туристическа дестинация и според Tiktok.

Барселона

Барселона

Снимка: iStock by Getty Images

С над 500 бюджетни хотела и повече от 1700 ресторанта на достъпни цени, този оживен испански град обещава чудесна есенна почивка - кой казва, че не можете да се насладите на кана сангрия, след като листата са се обагрили в охра? Това дори не е единствената дестинация в Испания, която попада в челната десетка, тъй като пристанищният град Билбао е на осмо място.

Билбао

Билбао

Снимка: iStock by Getty Images

Лисабон е непосредствено след Барселона на второ място с 94 точки. Това е най-топлият град в списъка със средна температура от 18 градуса. Гледката от замъка Сао Жорж ще бъде спектакъл от теракотени покриви и портокалови листа.

Shutterstock

Третото място е за Берлин, който получава 89 точки и има прилична цена за седемдневен престой от около 950 евро, ако предпочетете да останете по-дълго. Нощният живот в Берлин и великолепието от музеи и галерии го правят чудесно място за есенна почивка.

Ето 10-те дестинации за най-доброто есенно бягство в Европа за 2023 г.

Барселона, Испания (98/120)

Лисабон, Португалия (94/120)

Берлин, Германия (89/120)

Будапеща, Унгария (85/120)

Гданск, Полша (81/120)

Амстердам, Нидерландия (79/120)

Копенхаген, Дания (73/120)

Билбао, Испания (68/120)

Бордо, Франция (63/120) / Брюж, Белгия (63/120)

Пула, Хърватия (62/120)