Новини Транспорт

Още една авиокомпания ще мери теглото на пътниците преди полет

  27.08.2023 09:15  
Още една авиокомпания ще мери теглото на пътниците преди полет

Най-голямата авиокомпания в Южна Корея – Korean Air ще мери теглото на пътниците, които пътуват с превозвача преди качване в самолета. Новите правила влизат в сила от 28 август и първоначално ще важи за няколко седмици, до края на септември. Като ще засегне пътници, заминаващи от международното летище Gimpo и Incheon.

Новата политика не цели засрамване на пътниците, а е част от започналата тенденция за въвеждане на допълнителни рестрикции и проследимост на теглото на самолета, пише CNN.

Информацията, която ще бъде събирана и от корейската авиокомпания ще бъде напълно анонимна, а данните ще се изпращат към Министерството на земята, инфраструктурата и транспорта на страната.

По-рано тази година такава регулация беше въведена и от Националната авиокомпания на Нова Зеландия. Програмата, която Air New Zealand нарича „проучване на теглото на пътниците“, е начин за събиране на данни за натоварването и разпределението на теглото на самолетите, казва авиокомпанията.

„Ние претегляме всичко, което се движи в самолета – от товара през храната на борда до багажа в багажното отделение“, каза тогава Алистър Джеймс, специалист на авиокомпанията по подобряване на контрола на натоварването. „За клиенти, екипаж и кабинни чанти използваме средни тегла, които получаваме от това проучване.“

И в двата случая целта на събираните данни е да се помогне на авиокомпаниите да вземат решения относно нуждите от гориво и разпределението на теглото на борда.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати