Новини Транспорт

Авиокомпания загуби кучето на пътник на най-натовареното летище в САЩ

  29.08.2023 08:42  
Авиокомпания загуби кучето на пътник на най-натовареното летище в САЩ

Паула Родригес пътува през летището в Атланта, когато служителите губят кучето ѝ Мая, предаде АФП. В момента Паула Родригес изживява този кошмар, след като кучето ѝ Мая е изгубено от служителите на летището, които я водят към полета ѝ с Delta на най-натовареното летище в САЩ - това в Атланта. 
На 18 август Родригес е летяла от дома си в Доминиканската република за двуседмична почивка в Калифорния заедно с шестгодишното си куче Мая.
Пътувайки с Delta Air Lines с Мая в салона заедно с нея, Родригес има престой на международното летище "Хартсфийлд-Джаксън" в Атланта, след което продължава за Сан Франциско. 

Но при пристигането си в Атланта в 18,55 ч. в петък Родригес разказва, че служителите на граничните служби я информирали, че "не отговаря на изискванията" на туристическата си виза - затова я анулирали, като ѝ казали, че ще трябва да се върне у дома със следващия полет. Когато разбрали, че това ще стане чак на следващия ден, казали, че ще трябва да прекара нощта в център за задържане - но че кучето ѝ не може да дойде с нея.
"Обадиха се на агент на "Делта", който ми взе Мая", разказва Родригес пред Си Ен Ен.

"Започнах да задавам въпроси за това къде ще прекара нощта и му казах, че по време на полета е била в стрес. Когато стигнахме там [в Атланта], тя беше повърнала от притеснение и имаше диария.

"Каза ми да не се притеснявам, че ще я отведат в заведение с обучен за това персонал. Че ще й дават храна и вода и ще се грижат за нея. Това не беше моето желание, но аз го разбрах. Не можех да направя нищо и му се доверих".
Родригес спасява шестгодишната Маяот улицата като едномесечно кученце.
Полетът на Родригес обратно към Доминиканската република бил насрочен за 10,20 ч. на следващия ден и граничните служители ѝ казали, че ще я вземат от центъра за задържане един час и 45 минути преди отпътуването, за да я отведат до изхода, където ще я чака кучето.

"Помолих всички - казах им, че ми трябва време, за да я намеря, че е болна и искам да почистя кучешката й колиба, а те казаха: "Да отидем до портала, тя трябва да е там", разказва Родригес. Когато пристигнали, пътниците вече се качвали на самолета. Но кучето Мая не било там.

"Служителите на изхода започнаха да се обаждат. Дойде един мениджър и каза, че я търсят, че би трябвало да е в съоръжението, но нямат време да търсят и трябва да се кача на самолета", каза Родригес.

"Започнах да се паникьосвам и казах:"Съжалявам, но не мога да се кача, когато ми казвате, че не знаете къде е кучето ми". Час по-късно я прехвърлили на полет, който заминал за Пунта Кана, на два часа и половина път с кола от Санто Доминго. Родригес е щастлив, че е сменил дестинацията, и предполага, че става дума за просто объркване и Мая ще успее да се качи на следващия полет.