Новини Събития

Министър Динкова е готова да работи с местните власти за реклама на туризма

  29.08.2023 18:33  
Министър Динкова е готова да работи с местните власти за реклама на туризма

Министерството на туризма е готово да подпомага местните власти и бизнеса, за да може в партньорство да промотираме България по-ефективно като атрактивна туристическа дестинация. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на откриването на Празниците на изкуствата АПОЛОНИЯ 2023.

В своето приветствие министър Динкова каза, че в духа на отиващото си лято този фестивал се е утвърдил през годините като емблема на Южното Черноморие. „Постиженията на българските творци – автори и изпълнители е невероятно изживяване, чрез което се съхранява традицията в областта на всички изкуства“, заяви тя.

Зарица Динкова отбеляза, че именно в Созопол провеждането на АПОЛОНИЯ допринася и за удължаване на туристическия сезон. Тя посочи, че градът е една от най-привлекателните туристически дестинации, която съчетава съвкупността на древността и съвремието. Старият и новият град привличат не само българските туристи, но и чуждестранните, заради богатите културни паметници и природни дадености.

В края на своето изказване министър Динкова заяви, че Празниците на изкуствата предоставят възможност на присъстващите да се насладят на созополската атмосфера и да обогатят своята култура и пожела на всички лятно настроение и незабравимо преживяване.