Анализи Новини

Франция се надява приходите от туризъм да нараснат до 67 милиарда евро през 2023 г.

  30.08.2023 09:00  
Франция се надява приходите от туризъм да нараснат до 67 милиарда евро през 2023 г.

Франция се надява приходите й от чуждестранни туристи да нараснат до 67 милиарда евро (72,42 милиарда долара) през 2023 година и така да надвишат миналогодишните постъпления от 58 милиарда евро. Това заяви днес министърката на туризма Оливия Грегоар, цитирана от Ройтерс. Франция е най-посещаваната страна в света и туристите осигуряват около 8 на сто от брутния вътрешен продукт.

"Имахме много добро лято",  заяви Грегоар пред медиите. Министърката каза също, че, базирайки се на сегашните оценки, окончателните данни за приходите, генерирани от чуждестранни туристи през 2023 година, трябва да са на стойност 64-67 милиарда евро. Глобалният туризъм и пътуванията се възстановиха през последните две години, след като страните излязоха от локдауните, целящи да ограничат разпространението на КОВИД-19.

Ръководни лица и анализатори от авиационния сектор заявиха миналия месец пред Ройтерс, че броят на туристите от Северна Америка, тълпящи се по улиците на най-добрите дестинации в Европа, ще увеличат постъпленията за авиокомпаниите през това тримесечие и след него.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати