Турагенции

Туристите избират екскурзии в Анталия през септември и октомври

  31.08.2023 10:10  
Туристите избират екскурзии в Анталия през септември и октомври

Анталия от няколко години е безапелационен фаворит сред българите, когато става дума за морска почивка. Какво може да не се хареса на някого – красиви чисти плажове, жарко слънце, гостоприемно All Inclusive обслужване, хиляди забавления за деца и възможности за пълен релакс. Анталия наистина успява да съчетае най-важните компоненти за морска ваканция. А какво по-хубаво от това да успеем да задържим лятото малко по-дълго и да си организираме море през септември и октомври?

Именно тогава условията там са чудесни. Освен, че туристите могат да си прекарат отлично на плажа, вече не е толкова горещо и почивката може да се съчетае и с екскурзионни програми. Не само времето е на ваша страна - цените също! Септември и октомври са

най-изгодните месеци 

за пътуване в Анталия. А с промоциите и намаленията на програмите за дестинацията на “ТЕЗ Тур” ваканцията може да е под 600 лв. на човек. В този пакет са включени полети, като туроператорът предлага такива от София, Варна и Пловдив, както и 7 нощувки на база All Inclusive, с включени още билети, трансфери и застраховка от "Евроинс".

Традиционно в Турция най-предпочитани и масови са настаняването на база All Inclusive и Ultra All Inclusive. Тези пакети има включени 3 основни хранения, местни алкохолни и безалкохолни напитки на свободна консумация на баровете и снак кътовете за похапване през целия ден. При по-луксозните хотели концепцията е обогатена още с вносен марков алкохол, бутилирани бира и безалкохолни и менюто е още по-разнообразно и изискано. Немалко хотели вече предлагат сладкарници и ръчно приготвени лакомства на гостите за свободна консумация. Хотелиерите се надпреварват да предложат и все по-атрактивни дневни и вечерни забавления. Разбира се, удобства като басейни и СПА има в почти всеки обект, но гостите могат да се забавляват и с вечерни шоу програми, спортни активности и нощни партита.

Въпреки атрактивните оферти за почивки, Анталия всъщност

има много забележителности,

които си струват да се посетят. С тях туристите могат да разнообразят деня си и да се запознаят с местния бит и култура. Като голям плюс на “ТЕЗ Тур” българите отчитат възможността да се запишат за екскурзиите на място. "В Анталия имаме специално обучени българоговорящи представители и гидове, които гарантират качествено обслужване на нашите гости. Всички допълнителни екскурзии се предлагат на български език с професионален екскурзовод. Във всички предлагани от нас хотели, където има гости на "ТЕЗ Тур", има представител, който отговаря за конкретния хотел и е на разположение на гостите при възникнали въпроси", обясни Милена Недялкова, маркетинг мениджър на туроператора.

Алания е може би най-популярната 

част от Анталия. С прекрасни плажове, средиземноморски климат и богат нощен живот, тя привлича почитатели на слънце, култура и забавления. Старият град и крепостта дават дъх на минало и правят града още по-привлекателен за туристите.

Крепостта, наричана от местните още “кале” (замък), е исторически обект от изключително значение. Съставена от старинни стени, бастиони и врати, тя представлява останки от древна крепост, а различните части имат различен произход - елини, римляни и византийци са оставили своя отпечатък върху замъка. От върха на крепостните стени се открива завладяваща панорама към морето и околността. Крепостта е културен и исторически символ на Алания, съчетавайки история, архитектура и великолепни гледки в едно.

Нея и много други забележителности могат да видят туристите по време на сити тура. По време на екскурзията пътешествениците могат да се запознаят с много интересни факти за историята на града, зашеметяващи гледки, както и разходка с фуникуляр до крепостта Алания или пък с яхта по полуострова.

Един от най-известните

туристически пакети е за екскурзията "Демре - Мира - Кекова". По време на нея българите ще се потопят в богатата история на региона - ще могат да посетят църквата "Св. Николай Чудотворец", както и да изследват древните ликийски скални гробници и да обиколят древен амфитеатър. Пътешествието продължава със страхотен яхтен круиз към потъналия град Симена. Тези уникални забележителности оставят незабравими впечатления и предлагат възможност за плуване в кристално чистите води на Средиземно море, където всеки залив е със син флаг.

За любителите на природата има планирани програми в Green Canyon - живописен резерват с прекрасни природни гледки. Друг пакет, който много туристи избират, е

екскурзията в Кападокия. 

Тя е идеалният вариант да се съчетае почивка на море с полет над иконичните скали в Кападокия.

Анталия е мястото, на което всеки може да си позволи да се потопи в лукс, красива природа и уникални преживявания. Дестинацията си заслужава не само заради изгодната цена, а заради високото качество и персонално отношение, което всеки гост на “ТЕЗ Тур” получава. В Анталия всеки турист получава обслужване, досущ като знаменитост и успешно може да презареди батериите и да се наслади на една незабравима почивка.

Йоана Шомова