Оферти

Зимна приказка в Карпатите, Румъния и нейните замъци

  31.08.2023 15:45  
Зимна приказка в Карпатите, Румъния и нейните замъци

ЗИМНА ПРИКАЗКА В КАРПАТИТЕ, РУМЪНИЯ И НЕЙНИТЕ ЗАМЪЦИ, КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ В БРАШОВ И БУКУРЕЩ
Ще посетим: ЗАМЪКЪТ НА ГРАФ ДРАКУЛА- СИНАЯ- ЗАМЪКЪТ КАНТАКУЗИНО- БРАШОВ- ЗАМЪКЪТ ПЕЛЕШ- БУКУРЕЩ И КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ
Дата:  08-10.12.2023
1 Ден
Отпътуване:
• от Русе в 07:30ч (паркинга на ЖП гара);- 209 лева
• от Варна в 04:30ч (спирката на ул. Антим I).- 219 лева
• от Бургас в 2:00ч (ул. Булаир – срещу Химическо чистене);- 229 лева
Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Сутринта пристигане в румънската столица Букурещ – най-големият град в Румъния, разположен на двата бряга на р. Дамбовица, известен още като „Малкия Париж“ заради живописната си архитектура. Отпътуване за Синая, наричан още „Перлата на Карпатите“, тих и спокоен планински курорт.
Настаняване в хотел. По желание отпътуване за градчето Бран и посещение на замъка „Бран“, известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Цепеш , впечатляваща средновековна крепост, построена от местните жители през 1377г в замяна на което били освободени от данъци и такси. Връщане в хотела. Нощувка.
2 Ден
Закуска. По желание екскурзия до Брашов и замъкът Кантакузино.
Посещение на Замъкът Кантакузино от който се разкрива величествена гледка към Карпатите (входна такса 30 RON)  Замъкът Кантакузино е част от величественото културно и материално наследство на семейството на Кантакузино, чийто произход е на хиляди години. Потеклото на княжеското семейство може да се види много добре в замъка и изглежда невероятно красиво както отвътре, така и отвън. Ако сте любител на изкуството, картините в стените на замъка със сигурност ще спечелят сърцето ви. Дизайнът на прозорците е невероятно красив и отразява архитектурата на онова време.
Отпътуване за град Брашов, наричан още Кронщадт и посещение на площада със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383г, Старото кметство, най-малката уличка в Румъния Strada Sforii, широка само 1.20м. По желание изкачване до крепостната кула над града, от където се открива разкошна панорамна гледка на старата част на града и възможност за снимки. Свободно време в центъра на града. Посещение на Коледния базар. Връщане в хотела.  По желание организиране на румънска вечер с музика. Нощувка.
3 Ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за – замъка „Пелеш“ и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – основна резиденция на племенника на Карол I – следващия крал на Румъния – Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария . По желание посещение и на пазара, където се продават традиционни румънски сувенири, изделия от кожи килими и много други. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от 17 век, около който по-късно се застроява и самият курортен град Синая.
Отпътуване за Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на Букурещ с разглеждане на Площадът на Съединението; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Площадът на революцията; храмът на музиката „Атене“ – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построен по проект на 18 годишно румънско момиче по времето на управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи.
Посещение на Коледния базар и свободно време за посещение на старата част на Букурущ.  Отпътуване за България.

За повече информация вижте ТУК.