Новини Събития

В Акропола ще се влиза в определени часове от понеделник

  01.09.2023 15:50  
В Акропола ще се влиза в определени часове от понеделник

От понеделник, 4 септември, влизат в сила специалните часови пояси, в които туристите ще могат да посещават античния паметник Акропола, съобщи вестник "Вима". Посетителите ще трябва да изберат часа, в който искат да посетят Акропола, в електронната платформа hhticket.gr и да запазят билета си. Новият режим на посещенията беше обявен още в началото на август от министъра на културата Лина Мендони.

Четири часови пояса са определени в интервала от 8 до 12 ч. сутринта. Тогава ще бъдат допускани общо 8 хиляди посетители. В момента около половината туристи посещават Акропола преди обед.

Осем пояса ще са в сила от 12 ч. на обед до 20 ч. вечерта, когато на Акропола ще се разрешава изкачването на 13 хиляди посетители.

В тези бройки има запазени проценти за групови и за индивидуални посещения. Хората със специални нужди ще могат да посещават най-прочутия древен паметник в Атина без ограничения в удобно за тях време.

Целта на мерките е да повишат сигурността на обекта и да подобрят преживяването за посетителите.

За новия режим за посещенията на прочутия хълм в гръцката столица Министерството на културата и Организацията за развитие и управление на културните ресурси започва информационна кампания с помощта на специално информационно видео.