Новини Събития

Хърватия достигна нивата на туристите от 2019 г.

  02.09.2023 13:20  
Хърватия достигна нивата на туристите от 2019 г.

Информационната система eVisitor за настаняване на туристи показва, че от началото на годината в Хърватия са регистрирани малко повече от 16 милиона туристи и 87,7 милиона нощувки, предаде хърватската агенция ХИНА, позовавайки се на публикация във всекидневника „Вечерни лист“.

Данните за последните осем месеца са по-добри от миналата година, броят на туристите отбелязва увеличение от 7%, а на нощувките - увеличение от 2% . В сравнение с най-добрата година за хърватския туризъм, 2019 г., резултатите са същите. Данните не са окончателни, до дни ще излязат точните числа, както и как е минал август.

Повечето от десетте най-важни за Хърватия туристически пазара са изпратили повече туристи през тази година, отколкото през миналата, а туристите от някои от тези пазари са повече, отколкото през 2019 г. 

Традиционно през годината най-много туристи в Хърватия са дошли от Германия - малко повече от 2,6 милиона души, регистрирали 18,5 милиона нощувки. Тези числа обаче показват спад от 2% в броя на германските туристи спрямо миналата година и спад от 4% в броя на техните нощувки.

„През септември тук ще има повече германски гости, отколкото през юли“, изчислиха още през пролетта от туристическия бранш на Хърватия.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати