Новини Хотели

Хотели по света предлагат нестандартна услуга – пълноценен сън

  05.09.2023 09:00  
Хотели по света предлагат нестандартна услуга – пълноценен сън

През тази година рекорден брой хора са търсили методи за по-качествен сън, показват данните на Google Trends. Хората все по-често се обръщат към интернет за съвети за пълноценен сън и рутина. Всъщност, възстановителният сън до такава степен е завладял света, че създава съвсем нов тренд в пътуванията. Хотели по света и уелнес курорти стартират програми за „сънен туризъм“, пише CNBC.

Хотел Zedwell, Лондон

За тези, които трябва да се изключат напълно, двата лондонски хотела Zedwell разполагат с минималистични стаи, в които няма „разсейващи фактори“ - като телевизори, телефони и дори прозорци – според уебсайта им.

Безпрепятствената естетика включва естествен дъб и амбиентно осветление, а стаите имат звукоизолация и пречистен въздух.

Six Senses Laamu, Малдиви

Лишените от сън гости могат да резервират уелнес програма за сън, която варира от три до 10 дни в Six Senses Laamu. Всеки престой включва проследяване на съня, уелнес прожекции, спа процедури, медитация или дихателни упражнения и съвети за хранене, според уебсайта му.

Пакетите за спане се предлагат и в избрани курорти на Six Senses в Швейцария, Фиджи, Индия, Турция и Тайланд, наред с други места.

Парк Хаят, Ню Йорк

За неспокойните спящи в градът, който никога не спи, нюйоркският Park Hyatt освежи трите си „Sleep Suites“ с най-новата версия на умните легла „Balance“ на Bryte. Матракът издава звуци и използва фини движения, за да приспи гостите.

The Cadogan, Лондон

В партньорство със специалист по съня и хипнотерапевт Малминдър Гил, The Cadogan разполага с услуга „Sleep Concierge“, която включва медитация, меню, от което може да си изберете възглавници, одеяло, смес от чай преди лягане и арома терапия.

Carillon Miami Wellness Resort, Маями

От стаите на брега на океана в Маями Бийч, този курорт прилага технологичен подход към уелнес съня чрез вибрационна и звукова терапия, която ще осигури „основен енергиен сън – дори и за най-натоварените умове“, се казва на уебсайта на хотела.

В допълнение към матраците Bryte Balance, курортът предлага хипноза, терапии със солена вода.

Sha Wellness Clinic, Аликанте, Испания

С помощта на специалиста по медицина на съня, д-р Висенте Мера, гостите на този луксозен хотел и уелнес клиника могат да участват в неговата програма „Медицина на съня“, която включва консултация за сън, нощен полиграф, непрекъснато положително налягане на дихателните пътища.

За всеки гост се въвежда уелнес план, който включва сесии за управление на стреса и хидротерапия.

/economic.bg