Анализи Новини

Изпълнителният директор на Lufthansa, който стана стюард

  06.09.2023 09:15  
Изпълнителният директор на Lufthansa, който стана стюард

Главният изпълнителен директор на Lufthansa Airlines Йенс Ритер наскоро стана част от екипажа на няколко международни полета. Ритър, който зае най-високият пост в компанията миналата година, работи като „допълнителен член на екипажа“ на полети до Рияд и Бахрейн. Ритър сам съобщи за преживяването си с пост в социалната мрежа LinkedIn и написа, че „понякога трябва са се промени перспективата, за да се достигне до нови прозрения“.

Работя за Lufthansa Group от много години. Но никога не съм имал възможност да работя като част от кабинния екипаж. И честно казано, това беше толкова интересно и предизвикателно! Бях изумен колко много има за организиране, особено ако нещо не върви по план. Бях изумен колко много научих за тези няколко часа. Решаването на нещата в офиса ще бъде различно, след като наистина усетите решенията на борда какво се случва на борда“, пише той.

Той също така отбеляза, че неправилно е смятал, че пилотският му опит ще му помогне.

Преди летях като пилот и си мислех, че знам за предизвикателствата, които включва полетът през нощта“, пише той. „Но да си присъстващ, внимателен и очарователен – когато биологичният часовник просто ти казва да спиш – беше нещо съвсем различно.“

Той обслужи пътниците първо в бизнес класата, а след това и в икономичната.

Експериментът идва месеци преди Lufthansa да пусне изцяло нова първокласна кабина Suite Plus. Тя ще бъде отделена с плъзгаща се врата, вътре ще има маса за двама, както и частен минибар и възможност за регулиране на температурата.