Новини Събития

Над 3 хил. туристи са блокирани край Волос, всички пътища са наводнени

  06.09.2023 13:07  
Над 3 хил. туристи са блокирани край Волос, всички пътища са наводнени

Тежка е ситуацията след наводненията и в съседна Гърция. Пътуванията са рисковани. Един човек е загинал в района на  Магнезия (Магнисия), област Тесалия.

Пропадна път в област Магнезия и прекъсна връзката между няколко села. Местните жители съобщават за още една жертва на наводненията. На плажното селище Свети Йоан до Волос има още над 3 хиляди туристи, които не могат да напуснат, защото всички пътища са наводнени, съобщават хората от района. Спряха движението на влакове към град Лариса. В цялата област Магнезия е забранено движението на автомобили.

Властите евакуираха няколко села в района на град Кардица. Според синоптиците там в следващите часове се очакват нови силни валежи. Министърът  на климатичните кризи и гражданска защита Василис Кикилиас направи изявление:

"Развитието на циклона не е приключило. След леко намаляване на дъжда, идва ново засилване на екстремните условия. Гражданите и туристите да следват препоръките на Гражданска защита, пожарната и  полицията. Циклонът продължава.

Приканвам за изключително внимание от всички и никакво пътуване в районите със забрана. По прогнозите на метеоролозите циклонът  постепенно ще отслабва от утре", каза Кикилиас.

В ново извънредно съобщение Гражданска защита предупреждава за изключително внимание в областите Халкидики, Пелопонес, Атика и Крит. Очакват се екстремни метеорологични явления до края на деня.