Събития

Министърът на туризма: Около 4000 души са засегнати от бедствието по Южното Черноморие

  06.09.2023 13:09  
Министърът на туризма: Около 4000 души са засегнати от бедствието по Южното Черноморие

Има проблем с извозването на туристи, тъй като поради необходимостта за обследване на пътищата, е опасно да се тръгва с автобуси. С туроператорите ще обсъдим решение. Тепърва ще се види какви са щетите. Видях пострадала инфраструктура, сериозни са пораженията на "Нестинарка". Около 4000 души са засегнати от бедствието по цялото Южно Черноморие. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова след среща с хотелиери, пострадали от потопа, предаде NOVA. Тя уточни, че са евакуирани деца в хотел близо до плаж "Нестинарка". 

"Искам да благодаря на хората, които реагираха изключително бързо и са създали организация. Разговарях с туристите, които са благодарни на управата на хотелите. Вчера мои близки искаха да се върнат в хотел на Лозенец, но ги призовах да не го правят. Всички туристи са евакуирани и настанени на безопасни места, осигурени са им храна и вода", обясни тя. По думите ѝ трябва да се работи върху превенцията.

"Да започнем да планираме навреме и да се решават проблемите. Като протокол за изпълнение хотелиерите и държавата са реагирали адекватно. Проверих, хотелиерите имат застраховки, които вероятно ще покрият щетите, в зависимост от вида им", смята Динкова.