Новини Събития

Зарица Динкова: Партньорството между България и Гърция е по-тясно от всякога

  09.09.2023 20:05  
Зарица Динкова: Партньорството между България и Гърция е по-тясно от всякога

„Партньорството между България и Гърция е по-тясно от всякога“, това заяви министърът на туризма Зарица Динкова на откриването на 87-мото издание на Международния панаир в Солун.

България е Почетна страна на 87-мото издание на Международния панаир в Солун. Министърът на туризма Зарица Динкова присъства на откриването на форума и заяви, че развитието на двустранното сътрудничество в областта на туризма на институционално ниво е сред приоритетите на Министерството. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

На Международния панаир Министерството на туризма е представено със специален щанд и фотокорнер. Страната ни показва своите възможности за балнео, СПА и винен туризъм, като около 60 български компании и организации от различни сектори представят възможностите за съдействие в сферата на новите технологии и иновациите.

Министър Динкова отбеляза, че партньорството между България и Гърция е по-тясно от всякога и че през последните години взаимното политическо доверие непрекъснато се задълбочава. Тя посочи, че Гърция е приоритетен пазар за България. През изминалата година в България са регистрирани 806 000 туристически посещения от гръцки туристи, а за първите шест месеца на тази година България са посетили 544 000 гости от Гърция.

 Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати