Новини Транспорт

Aвиокомпания тества секция само за възрастни

  10.09.2023 10:24  
Aвиокомпания тества секция само за възрастни

Турска авиокомпания тества дали търсещите уединение пътници ще платят сериозна допълнителна такса, за да избегнат да седят близо до бебета и малки деца. Corendon Airlines ще продава зона само за възрастни (без лица под 16 години) на полетите между Амстердам и Кюрасао от ноември, които обикновено отнемат около 10 часа, по информация на bTV Бизнес екип.

Турският превозвач казва, че хората, които пътуват без деца, ще получат тиха среда и родителите няма да се притесняват, че техните плачещи или нервни деца ще дразнят спътниците им.

Същата компания обяви миналата седмица, че ще задели 93 редовни места и девет места с допълнително пространство за краката в зоната за възрастни в предната част на своите самолети Airbus A350, които имат общо 432 места. Стена или завеса ще отделят секцията от плачещите деца по-назад.

Авиокомпанията каза на уебсайта си, че ще таксува на пътниците допълнителна такса за резервация от 45 евро ($49) за зоната без деца, която ще нараства до 100 евро ($109) за едно от местата с допълнително място за краката.

Corendon не е първата авиокомпания, която пробва секция без малки деца. Scoot, нискотарифна авиокомпания със седалище в Сингапур, продава подобна секция, в която пътниците трябва да са най-малко 12. Още през 2012 г. Малайзийските авиолинии обявиха, че няма да допускат лица под 12 години в икономична секция със 70 места на своите самолети Airbus A380.