Новини Събития

Рио де Жанейро преживява бум на сватбения туризъм

  11.09.2023 09:41  
Рио де Жанейро преживява бум на сватбения туризъм

Много млади двойки искат да сключат брак на екзотично място по света. Рио де Жанейро се превърна в едно от тях, а градът се радва на истински бум на сватбен туризъм. Бразилия отчита голям ръст в броя на туристите, които искат да се венчаят именно там. Най-голямо търсене има в подножието на емблематичната статуя на Христос на върха на планината Корковадо. Много сватбени агенти отбелязват огромен интерес към Рио де Жанейро. Причините са забележителният пейзаж на града, плажовете както и местните забележителности. Много хора от Сао Пауло дори загърбват "враждата" между двата града и организират сватбата си на 400 километра от дома - в Рио.

Избрах Рио де Жанейро най-вече, защото пейзажът е невероятен, но и защото обичаме морето и искахме да видим залеза.

Рафаела Гонсалвес, булка

Огромната статуя на Христос Спасител е построена през 1931г., а през 2007-а се превръща в знакова емблема на града. Министърът на туризма на Бразилия също е възхитен от интереса към местността.

Търсенето в Рио е огромно. Много съм щастлив от растежа на този пазар и съм наистина горд. Под статуята на Христос се състоят повече от 200 сватби годишно. Това показва колко е голям интересът към Рио де Жанейро.

Густаво Тутука, министър на туризма, щат Рио де Жанейро

Подобни сватби бързо изместват традиционните церемонии. Сватбените тържества могат да се състоят и в малък параклис, който се намира вътре в статуята.

„Исус обединява хората от цял свят. Това място се е превърнало в магнетично за различни тържества. Тук се състоят сватбите на брачни двойки от всички краища на света“, казва отец Рапозо, свещеник в параклиса в статуята на Христос

Интересът към дестинацията започва през 2015 г. Сватбите на местни музиканти налагат тенденцията младоженци да сключват брак рано сутрин пред статуята на Христос.