Хотели

В град Баня продават голям недовършен хотел

  13.09.2023 09:30  
В град Баня продават голям недовършен хотел

Частен съдебен изпълнител стартира процедура за публична продан на спортно-оздравителен център в град Баня. Обектът е собственост на „ВИАНА“ ООД с управител Венелин Терзиев и е разположен на терен от 8172 кв. метра. Част от него е изградена, а друга част е в груб строеж. На юг имотът граничи с хотел Стряма“, собственост на ПРО ЕАД, а от другата страна са зелени площи. На североизток е улица.

Началната цена, от която ще започне публичната продан е  2 358 640,00 лв. и представлява 80 процента от стойността на имота.

Изграждането на спортно-оздравителния център в Баня започна около 2004-2005 година и бързо бе построено неговото северно крило. Малко преди завършването му започна изграждане и на още едно крило и в сегашния си вид сградата представлява широко отворен трапец с голям открит басейн в центъра и масивна ограда. Преди няколко години обаче обектът бе замразен и оставен под охрана. 

Строителното дружество „ВИАНА“ е със седалище София, от там са и неговите собственици. Основната му дейност е строителство. А от началото на тази година СД „ВИАНА“ ООД е дерегистрирано по ДДС и за процесния имот не се начислява ДДС.

Процедурата по публичната продан продължава от 11 септември до 11 октомври и ще се проведе в Районен съд – Карлово. Купувачът ще бъде обявен на 12 октомври 2023 г., четвъртък,  в 11.00 часа от частния съдебен изпълнител Тодор Луков.

Върху имота на Строително дружество „ВИАНА“ в гр. Баня, който ЧСИ обяви за публична продан има тежести. Обектът няколко пъти е бил под възбрана, което е вписано в Службата по вписванията в Карлово.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати