Транспорт

Кои са авиокомпаниите с най-много скрити такси?

  18.09.2023 09:45  
Кои са авиокомпаниите с най-много скрити такси?

От допълнително пространство за краката до по-голямо количество допустим багаж и резервации на места - авиокомпаниите сякаш се надпреварват в това да привличат повече пътници. Но често, оказва се, подобни екстри се таксуват допълнително, макар това да не е официално обявено. Като цяло скритите такси са много по-широко разпространени, отколкото сме предполагали.

Затова правителствата на някои страни, като Обединеното кралство, започнаха да предприемат необходимите мерки и да планират репресии срещу европейски авиокомпании, които добавят допълнителни такси към цената на пътуванията.

Ето защо от независимия уебсайт NetVoucherCodes, предоставящ кодове и ваучери на потребители, решават да идентифицира тези ключови "виновници", съставяйки списък. За целта те проследяват маршрутите на различни превозвачи за приблизително еднакво разстояние, сравняват цените и изчисляват колко такси са добавени към цената на билета. И резултатите са налице.

Вероятно, не е учудващо за мнозина, че Ryanair е обявена за най-лошата компания за скрити такси - и то в значителни размери. С ръчна чанта, 20 кг багаж, избор на място и застраховка, цената на полета скача с впечатляващите 344%.

Wizz Air заема второто място, като общите разходи за полети се повишават с 273%, следван от easyJet, със 170% увеличение.

Ето и целия списък на 10-те авиокомпании с най-много скрити такси:

Ryanair
Wizz Air
easyJet
Air Europa
Vueling
Jet2.com
Finnair
Norwegian
British Airways
Lufthansa

В случай че искаме да намалим разходите при резервация, един от най-добрите начини е да не избираме предварително място, пише Metro. Въпреки че по-голямата част от авиокомпаниите включват тази опция като допълнителна такса, някои ще ни позволят да изберем места след като е започнал 24-часовият период за регистрация. Малък практичен съвет за спестяване на пари.