Събития

Лятото продължава - до 1 октомври в Созопол ще е до 24 градуса

  19.09.2023 11:59  
Лятото продължава - до 1 октомври в Созопол ще е до 24 градуса

Лятото продължава. В почивните дни, от петък до неделя, температурите ще са до 30 градуса - идеално за море и за планина, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев в сутрешния блок на bTV.

"Рано сутрин ще бъде по-тъмно и денят ще намалява. Само след дни денят и нощта ще бъдат изравнени. В петък ще бъде много топло“, каза Рачев. За днес ще навлезе студен фронт. Довечера и утре ще лабилизира атмосферата. В следобедните часове в Западна България ще има превалявани. Ще остане обаче достатъчно топло. Предстои захлаждане в Западна Европа, докато в Източна Европа ще бъде топло. В неделя късно следобед и в понеделник се очакват валежи със захлаждане с до 10 градуса. В столицата в сряда ще има валежи, а в петък, събота и неделя температурите ще достигнат 30 градуса. Подобна е картината и за Пловдив.

"В Созопол до 1 октомври ще бъде до 24 градуса“, каза още климатологът. По Северното Черноморие в следващите дни температурите ще бъдат до 27 градуса. Морето изстива бавно. Температурите на въздуха могат да са по-ниски от тези на водата.