Анализи

Кои са най-привлекателните дестинации през есента?

  24.09.2023 13:46  
Кои са най-привлекателните дестинации през есента?

Нощите стават по-дълги, температурите падат, а във въздуха скоро ще започне да се носи аромат на печена тиква и лате с канела. Освен облекчение от летните горещини, есента може да ни зарадва с неповторими вкусове и зашеметяващи пейзажи. Ето защо, ако планирате да им се насладите през този пъстър сезон, Euronews предлага седем есенни дестинации за разходка в Европа.

Езерото Блед, Словения

Езерото Блед, което предлага едни от най-впечатляващите гледки в Словения, е дом на единствения естествен остров в страната. Разходката отнема около 1.5 часа - достатъчно време, за да се полюбувате на великолепните пейзажи и цветове.

Макар че през есенните месеци водата е твърде студена за плуване, можете да наемете лодка и да преплувате до остров Блед. Само не забравяйте да заредите телефона си - снимките за Instagram ще бъдат неповторими.

Езерната област, Англия

При посещението си в Езерната област ще разберете защо районът е вдъхновил толкова много романтични поети. От 2017 г. това защитено кътче от Северна Англия е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Отправете се към Батърмиър рано сутринта и се насладете на огледалното езеро, отразяващо есенните листа, а следобед се разходете край Конистън Уотър.

Пъртшир, Шотландия

Никъде есента не изглежда така, както в Шотландия, а в графство Пъртшир се откриват впечатляващи гледки. Тук е домът на буковия жив плет Мейклър, който се гордее с рекорда на Гинес като най-високия жив плет в света.

Ако зашеметяващите природни гледки не са ви достатъчни, резервирайте билети за Омагьосаната гора в Питлочри. От края на септември до октомври светлинният и звуков спектакъл внася допълнителна магия в есенната гора на Пъртшир.

Замъкът Нойшванщайн, Бавария, Германия

Излязъл като от филм на Дисни, замъкът е заобиколен от пресечени хълмове, покрити с дървета, които допринасят за драматичната атмосфера. Разположен в Баварските Алпи, дворецът е построен за крал Лудвиг II в края на XIX в. и може да бъде посетен само с екскурзовод.

Ако сте с кола, направете петчасово пътуване до славната Шварцвалд в Германия, която е пълна с дъбове, брястове и букови дървета в ярък контраст с вечнозелените борове.

Трансилвания, Румъния

Трансилвания може все още да се свързва с вампири и готическа архитектура, но е едно от най-добрите места в Европа, където можете да видите зашеметяващи есенни цветове. Гората Мочиар е най-старата в Румъния и обхваща 1400 акра от Трансилвания, идеална за разглеждане в свеж есенен ден.

Долината на Лоара, Франция

Световноизвестна със своето вино, долината на Лоара блести през есента. Можете да наблюдавате как лозята се оцветяват в наситено червено и лилаво в някои от местните замъци. Замъкът Chaumont-sur-Loire е особено любим през есента, тъй като украсява територията си с различни по размер и вид тикви, добавяйки есенно настроение към прекрасната атмосфера.

Лапландия, Финландия

Въпреки че традиционно се свързва повече със зимата и с Дядо Коледа, Лапландия сякаш оживява през есента. Северното сияние е най-силно по това време на годината и макар че няма сняг, температурата все пак пада до мразовитите -2 градуса, така че не забравяйте да се облечете топло.