Турагенции

City break пътуванията в пакет са нов хит в туризма

  26.09.2023 09:27  
City break пътуванията в пакет са нов хит в туризма

Традиционно хората заделят най-голямата част от отпуската си за лятото. И макар че сезонът е подходящ за дълги почивки край морето, се оказва, че те не са идеалният вариант, за да се чувства човек пълноценен. Peзyлтaтитe oт пpoyчвaнe, пyблиĸyвaнo пpeз 2021 г. oт жypнaлa Тоurіѕm Аnаlуѕіѕ, пoĸaзвaт, чe xopaтa, ĸoитo peдoвнo пътyвaт дaлeч oт дoмa, ca cpeднo cъc 7% пo-щacтливи oт тeзи, ĸoитo го правят oт вpeмe нa вpeмe. Щастието от новата дестинация обаче не е обвързана нито с това за колко дълго я посещавате, нито колко далеч е тя. Оказва се, че кратките пътувания са също толкова зареждащи, колкото и дългите.

Поради тази причина много пътешественици избират да не използват цялата си отпуска наведнъж, а да разбият пътуванията на по-кратки, но по-чести интервали. А какъв е идеалният вариант за 3-4-дневно бягство от града? Ами, бягство в друг град!

“City break” пътуванията (почивка в града) стават все по-популярен избор сред българите. Те обикновено рядко са свързани с почивка, а по-скоро с културно познавателни дейности. Този тип екскурзии са отличен начин да се потопите в местната атмосфера и да почерпите вдъхновение от промяната в пейзажа. 

Вдъхновени от тази тенденция в туризма eSky.bg разработва перфектния туристически пакет, който да гарантира спокойствие и сигурност на туриста. Все пак няма как човек да се наслади на краткото приключение, ако през цялото време се притеснява за хотелски резервации, коли под наем и планирани посещения.

За да оптимизира 

максимално стреса по резервирането на всички детайли за едно пътуване, платформата на eSky.bg предлага на едно място както пакет с полет и настаняване, така и коли под наем, трансфери, застраховки, изживявания и всичко, което би вълнувало туристите. Някои от най-предпочитаните дестинации за city break пътуване са европейски градове с богата култура, които имат стотици забележителности. Такива са например Рим, Венеция, Барселона, Париж, Лисабон, Лондон и др. На тези места човек може да оползотвори времето си с най-различни музеи, атракциони, традиционни места за хапване и други глезотии, които правят пътуването истински приятно.

Категорично никой турист няма проблем да открие нещо по-подходящо за себе си в тези многопластови и интересни градове. Там, където срещат трудност е най-вече в избора на хотел. Заради популярността на city break модела на пътуване, големите европейски градове вече нямат висок туристически сезон - те са пълни нон стоп! И нека си признаем - на всеки му се е случвало с часове да рови в други сайтове, за да открие перфектното място за настаняване, препращал е на приятели и се е стресирал покрай цени, локации и други детайли около резервацията.

eSky.bg не може да вземе избора вместо туриста, но прави всичко възможно информацията за всеки полет и настаняване да е представена удобно и достъпно. Освен това предимство на динамичните им 

пакети полет + хотел, 

е че работят на преференциални условия и ще излязат много възможности, които просто не са налични в други платформи.

Избирайки пакет, туристът също така спестява! Пакетните цени винаги са по-изгодни, а ако имате опция за гъвкави дати, то може да изберете и съвсем бюджетен вариант за иначе луксозна почивка. Опцията на eSky.bg да резервирате както за конкретни дати, така и за гъвкави, прави услугата наистина иновативна и позволява на туриста да извлече максимума от ваканцията си.

Потопете се в city break културата и опознайте нови места! Всеки град има пленителна история за разказване, а есента е перфектното време да се впуснете в подобно приключение. Оставете нервите в офиса, организирайте всичко спокойно и удобно само с няколко клика през eSky.bg и стягайте куфарите! Градските забавления ви очакват.

Йоана Шомова