Новини Транспорт

Българин застава начело на софийското подразделение на Луфтханза Техник София

  26.09.2023 17:38  
Българин застава начело на софийското подразделение на Луфтханза Техник София

Нов главен изпълнителен директор застава начело на базираното у нас подразделение на световния лидер при поддръжката и ремонта на самолети, самолетни компоненти и двигатели Lufthansa Technik Group. Преслав Милчев поема позицията на главен изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“ от септември тази година.

Милчев започва пътя си в „Луфтханза Техник София“ още през 2008 година. Тогава е част от основния екип, ръководещ развитието и разрастването на базата на компанията у нас. Поставя основите на звеното „Планиране и инженеринг“ към Lufthansa Technik Base Maintenance Division. До 2021 година заема различни мениджърски позиции в базите в София и Хамбург. Преди да се завърне в „Луфтханза Техник София“ в началото на месеца като главен изпълнителен директор, Милчев прекарва последните години като директор „Поддръжка и инженеринг“ в Brussels Airlines. В живота, както и в бизнеса, неговото мото е че там където другите виждат предизвикателства, той намира възможности.

„За тези 15 години успяхме да превърнем „Луфтханза Техник София“ във водещ център за самолетни ремонти за превозвачи от Европа, Близкия изток и Северна Африка. Компанията се позиционира като категоричен лидер в сферата си, а обученията ни превърнаха множество служители в професионалисти с широки възможности. Като главен изпълнителен директор се надявам да продължа развитието на компанията и да утвърдя още повече позицията на българското звено на Lufthansa Technik Group“, казва Милчев. ​

Новият главен изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“ е роден през 1979 година. Завършва Езиковата гимназия „Пейо Яворов“ в Силистра, след това се дипломира като магистър по „Авиационно инженерство“ в Техническия университет в София.