Хотели

Два хотела и в курорта Слънчев ден ще работят през зимата

  01.10.2023 16:52  
Два хотела и в курорта Слънчев ден ще работят през зимата
Слънчев ден ще посреща и пациенти на доктор Емилова
  Слънчев ден

Курортът Слънчев ден край Варна също възнамерява да работи изцяло през зимния сезон и няма да затваря своите обекти. Това обяви Емил Колев, управител на комплекса, по време на Шестнадесетия черноморски туристически форум, който се провежда вчера и днес в Св. св. Константин и Елена. Досега целогодишно работеше само петзвездният хотел „Палас“, но от тази година ще оперира и четиризвездният хотел „Марина“, обясни Колев. От другия комплекс – Св. св. Константин и Елена, също заявиха, че остават с два отворени обекта през зимния сезон – петзвездните „Астор гардън“ и „Аквахаус хотел & СПА“.

И двата курорта разполагат с топла минерална вода и ще разчитат на нея за привличането на български и чужди туристи през цялата година. Хотел „Марина“ никога не е работил през зимата и ще пробваме за първи път да го оставим, защото ще предлагаме по-добри оферти за настаняване в него, коментира Емил Колев. Лечебницата на известната д-р Людмила Емилова вече е преместена в хотел „Марина“ и тя там ще посреща своите пациенти и ще предлага процедури за отслабване. Досега базата на Емилова беше в хотел „Аква Азур“ в Св. св. Константин и Елена, но той затваря за голям ремонт.

В хотел „Палас“ е изцяло ремонтиран СПА центърът и са внедрени най-новите и модерни технологии. Отделно инвестираме в подобряване на инфраструктурата, поддръжката на парковете и изграждането на нови ресторанти и заведения, допълни той. В Слънчев ден са построени и нови луксозни жилищни сгради от най-висок клас, в които ще живеят целогодишно хора. Те ще могат да ползват СПА и фитнес центровете на хотелите, подчерта Колев.

Комплексът Слънчев ден се простира на брега на морето върху 150 декара горска площ и граничи южно с курорта Св. св. Константин и Елена. Той е бивша резиденция на ЦК на БКП. Плажът е великолепен и е носител на син флаг за чиста вода. В хотелите се предлагат балнеологични програми с топла минерална вода и лечебна кал, както и различни видове вани като минерална с билки и натурални етерични масла. Курортът разполага с един закрит и един открит еко басейн с термална минерална вода.

Сертифицираният балнеолечебeн център към хотел „Палас“ е оборудван със съвременна апаратура, предлага различни видове процедури на своите гости, които включват електропроцедури, светлолечение и ултразвукова терапия, парафинолечение, кални апликации, инхалации с морска и минерална вода, различни видове вани и масажи (вибрационен, подводен и ръчен), ароматерапия (лечение с етерични масла), кислородотерапия (инхалации с въздух, обогатен с кислород), кинезитерапия, калолечение, антистрес масажи, артротерапия, таласотерапия и жеровитал — за забавяне и регулиране на процеса на стареене и предпазване от атеросклероза, разнообразни процедури за лице и тяло с медицинска козметика, сауна, фитнес, парна баня и акватоничен басейн.

Минералната вода, извираща на територията на Слънчев ден, е с температура 38 – 45 °С, слабоминерализирана, хидрокарбонатна със съдържание на натрий, калций, магнезий, хлориди и сулфиди. Лечебната кал се добива от Варненското езеро – средносулфидна, слабоминерализирана с алкална реакция, микроелементи и биоактивни вещества. Балнеолечебните и възстановителни процедури са благоприятни за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система; опорно-двигателния апарат; периферната нервна система/радикулопатии, възпалителни и токсични полиневрити и полирадикулопатии, невралгии и неврити/; дихателната система; кожни заболявания; нарушения на обмяната на веществата в организма; дегенеративни ставни заболявания /остеоартрози, спондилози, остеохондрози/; възпалителни ставни заболявания в период на ремисия; състояния след травматични увреждания и ортопедични заболявания; вертеброгенни /произтичащи от гръбначния стълб/ болестни изменения и други.

Съчетанието на уникалните свойства на минералната вода, високото професионално ниво на медицинския екип и съвременното оборудване неминуемо водят до отлични резултати в лечението и профилактиката.

Мирослав Иванов, Варна