Новини Транспорт

България е домакин на най-голямото круизно събитие в Европа

  02.10.2023 09:40  
България е домакин на най-голямото круизно събитие в Европа

За първи път в България ще се проведе 63-та генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise, чийто домакин ще бъде „Пристанище Бургас“. Това обяви за TravelNews изпълнителният директор на държавното дружество Диян Димов. Събитието ще бъде в периода 10 - 13 октомври 2023 г. в Международен конгресен център-Бургас. На него се очакват над 350 делегати от цял свят.

Зам.-председателят на борда на директорите на „Пристанище Бургас“ Мария Белколева каза, че идват 16 от най-големите и известни круизни компании в света, 5 от най-известните медии в сектора и 3 популярни блогъра. „Това е голяма реклама за България, за туризма ни и за Пристанище Бургас. Надявам се в бъдеще след приключването на войната в Украйна, страната ни да стане част от круизните линии на големите компании“, подчерта Белколева пред TravelNews.

Към момента участие в асамблеята в Бургас през октомври са приели следните круизни компании: Royal Caribbean Group, Ambassador Cruise Line, Azamara, Carnival Cruise Line, Crystal Cruises, Fred. Olsen Cruise Lines, Holland America Line, Holland America Group, Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia, Scenic Group, SeaDream Yacht Club, Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises, Viking Cruises, като регистрациите продължават.

От чуждите медии пристигат Cruise & Ferry; Cruise Industry News; Cruises News Media Group; Seatrade Cruise News; независими блогъри и инфлуенсъри.

Повече информация за събитието може да откриете на https://www.medcruise.com/news/events/63rd-medcruise-general-assembly-burgas

Мирослав Иванов