Новини Транспорт

Wizz Air е водеща нискотарифна авиокомпания в Европа за 2023 г. на World Travel Awards

  02.10.2023 13:21  
Wizz Air е водеща нискотарифна авиокомпания в Европа за 2023 г. на World Travel Awards

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, спечели престижното отличие „Водеща нискотарифна авиокомпания в Европа за 2023 г.“ на 30-ото издание световните награди World Travel Awards. Авиокомпанията е наградена за постоянния си стремеж към първокласно обслужване на своите клиентите и внедряване на иновативни практики в областта на устойчивата авиация.

Наградите World Travel Awards отличават високите постижения и иновациите в транспортната и туристическата индустрия. Така Wizz Air затвърждава позицията си на глобален лидер както в предоставянето на услуги с несравнимо качество на своите пътници, така и в поставянето на нови стандарти в опазването на околната среда в авиацията. 

При получаването на наградата в Батуми, Андраш Радо, старши мениджър „Комуникации“ на Wizz Air,коментира: „За нас е изключителна чест, че журито избра Wizz Air за тази престижна награда. Тя показва нашия ангажимент към поддържането на най-високо ниво на обслужване на нашите клиентите и предоставянето на устойчиви полети. Това признание е доказателство за отдадеността на нашия трудолюбив екип и за лоялността на нашите пътници.“

Само през изминалата година Wizz Air демонстрира изключителни стандарти на обслужване, като предлага безпроблемно и приятно пътуване на своите над 45 милиона пътници. Авиокомпанията се фокусира върху намаляването на въздействието върху околната среда в дългосрочната си стратегия за устойчивост. Отдадеността на WIZZ към устойчивото развитие се изразява в инициативи като закупуване на по-икономични самолети и инвестиции в устойчиво авиационно гориво.Авиокомпанията се стреми да намали още повече своя въглеродния интензитет, който към момента е най-ниският в индустрията. Освен това превозвачът въвежда и промени на борда на своите 185 самолета, включително преминаване към биоразградими прибори за хранене, използване на седалки от рециклирана кожа и замяна на всички печатни материали за пилотите с електронни устройства. Екипът на WIZZ включва служители от над 100 националности, чиято отдаденост и професионализъм играят ключова роля за растежа на авиокомпанията.

С развитието на авиоиндустрията Wizz Air остава непоколебима в мисията си да предоставя изключителни услуги на своите пътници. Това постижение е символ на отдадеността на авиокомпанията както към своите лоялни клиенти, така и към опазването околната среда.

За Wizz Air:

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира флотилия от 185самолета Airbus А320 и А321. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 51.1 милиона пътници за финансовата година F23, приключваща на 31 март 2023г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Авиокомпания на 2019 г. и 2023 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, което авиокомпания или отделна личност може да получи, открояващо личност или организация за впечатляващо представяне, иновации и ексклузивна услуга. Wizz Air беше призната за „Най-устойчивата нискотарифна авиокомпания“ от Световните награди за финансова устойчивост за 2021-2023 г. и за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centrefor Aviation Awards for Excellence 2022.