Турагенции

Новогодишните програми на Екватор в Турция вече се разпродават

  13.10.2023 09:44  
Новогодишните програми на Екватор в Турция вече се разпродават

С настъпването на есента идва и въпросът “Какво ще правим за Нова година?” Всеки, който пътува за празника, знае, че вече е време да избере дестинацията и да направи резервация съвсем скоро, тъй като местата са ограничени. Възможностите за пищно празненство са много, но тези в Турция остават сред любимите за българите. За туристическа агенция “Екватор” това са най-търсените новогодишни програми. Всички групи ще отпътуват на 29 декември 2023 г. за една пълноценна почивка, комбинирана с много веселие. 

Уникалното за програмите на туроператора до Анталия е, че летят от всяко българско летище - София, Пловдив, Варна и Бургас. Цените започват от 641 лв. на човек и включват двупосочни самолетни билети с директен чартърен полет на SunExpress от избрано от туриста летище, 4 нощувки в предварително избран хотел, летищни такси, трансфери - летище - хотел - летище и 20 кг чекиран багаж + 5 кг ръчен багаж на пътник. В пакетa е включена и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евронинс" с покритие 10 000 евро.

“Екватор” работи 

с над 20 хотела в Анталия и поради тази причина все още се намират новогодишни места. Курортът е известен с висококачествените си услуги и типичното турско гостоприемство. Всеки от изборите има своите предимства и докато някои хотели залагат на семеен уют по празниците, други избират пищен лукс. Всеки лесно може да открие нещо подходящо за него.

Традиционно в Турция най-предпочитани и масови са настаняванията на база All Inclusive и Ultra All Inclusive. Тези пакети имат включени 3 основни хранения, местни алкохолни и безалкохолни напитки на свободна консумация на баровете и снак кътове за похапване през целия ден. При по-луксозните хотели концепцията е обогатена още с вносен марков алкохол, бутилирани бира и безалкохолни напитки, а менюто е още по-разнообразно и изискано. Това са стандартни качества на турските хотели, но за Нова година те дават абсолютно всичко от себе си и всички предимства на турския all inclusive се комбинират с голяма гала вечеря, пленителна шоу програма и незабравими забавления. Новогодишната вечеря не е включена в пакетната цена, а задължително се доплаща.

Анталия е чудесна 

дестинация и за най-малките! Хотелите разполагат със специални атракции за деца, които да ги забавляват по време на цялата ваканция. Освен това има атрактивни детски кътове и басейни, което гарантира едно спокойно преживяване за родителите.

Отделно всеки желаещ турист може да се потопи в историята с опознавателни екскурзии на близките забележителности като древния град Сиде, Червената кула в Алания и каньонът Гьойнюк.

За онези, които наистина търсят екскурзионна програма с много за правене и виждане, “Екватор” са подготвили 

новогодишен пакет и за Кападокия. 

Цените за него започват от 1123 лв. на човек и включват полети от София до Кападокия и обратно с авиокомпания European Air Charter, с включени летищни такси, регистриран багаж 20 кг, както и 5 кг ръчен багаж, трансфери и 3 нощувки на избран пансион. Програмата за Кападокия покрива и празничната новогодишна вечеря. А за сигурността на туристите туроператорът се е погрижил със своя пакет “Максимална сигурност”, както и с медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евронинс" с покритие 10 000 евро.

В Кападокия гостите ще бъдат посрещнати с богато празнично меню, жива музика, ориенталски танци, както и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки. Освен това могат да се насладят на пленителни допълнителни екскурзии.

Категорично най-вълнуващото преживяване в региона е полетът с балон по изгрев слънце. Сред другите интересни предложения на “Екватор” са традиционна вечер в скален ресторант, АТВ приключение в скалните долини и сафари с камила. Екскурзионните програмите “Непознатата Кападокия” и “Въртящите се дервиши” също предизвикват интерес сред българите.

Определено Турция е мястото, на което всеки може да си позволи да се потопи в лукс, красива природа и уникални преживявания. Съседната ни страна си заслужава не само заради изгодната цена, а поради високото качество и персонално отношение, което всеки гост на “Екватор” получава. В Анталия и Кападокия получавате обслужване, досущ като знаменитост, и успешно може да презаредите батериите и да се насладите на едно незабравимо празненство за Нова година.

Йоана Шомова