Анализи Новини

Най-търсените екскурзии в Европа през тази година

  17.10.2023 09:25  
Най-търсените екскурзии в Европа през тази година

Екскурзиите винаги носят изненади, а Европа си остава водещ фаворит на мнозина пътешественици. През последните месеци Doris проведе проучване сред своите клиенти, за да разбере кои са най-търсените европейски дестинации през тази година. А резултатите – повече от интересни и вълнуващи!

Кои са най-търсените дестинации за екскурзия в Европа?

Италия

Винаги на върха на списъка, Италия привлича със своите културни богатства, изкуство и не на последно място – кухня, за която се говори в цял свят. Пътешествениците, които избират Италия, обикновено са по стъпките на романтиката във Венеция, историята в Рим или модните приключения в Милано.

Мнозина пътуващи се стремят да разгледат и Тоскана с нейните вълшебни пейзажи и винарни. Екскурзиите до Флоренция и Пиза често се комбинират, като посетителите имат възможността да се потопят в епохата на Ренесанса.

Франция

Париж, наричан още и град на светлините, виното, любовта и изкуството, е сам по себе си забележителност. Освен с неговото очарование и с популярността на Айфеловата кула, Франция пленява посетителите си и с красивата Ривиера, лозовите масиви на Бордо, кралските замъци по Лоара и древните катедрали на Страсбург.

Испания

От живописните улици на Барселона и историческите забележителности на Мадрид, до изкусителните брегове на Коста Брава, Испания е дестинация в Европа, която тази година присъства в програмите за екскурзии на множество туристически агенции. 

Андалусия, с градовете Севиля, Гранада и Кордоба, е предпочитан регион за многодневни екскурзии.

Турция

От античния Ефес до съвременния Истанбул, в Турция винаги има какво да се види. Тази туристическа страна предлага невероятни забележителности и приключения за всякакви интереси. 

Екскурзиите до Кападокия, която е известна със своите уникални скални формации и подземни градове, са изключително популярни. Памуккале е друга туристическа атракция, която, със своите терасовидни минерални басейни, привлича не само туристи от Европа, но и от целия свят.

Англия

Кралската резиденция на Лондон, древният Стоунхендж и университетските градове Оксфорд и Кеймбридж са мечтани забележителности за всички, които планират екскурзия в Англия. Много пътуващи предпочитат и посещенията на манастирите и замъците на Йоркшир.

Гърция

Напоследък изключително популярни са екскурзиите до Метеора, а остров Крит е райско кътче, което привлича туристите с прекрасните си плажове, музеи и археологически паметници.

Разбира се, няма как да се пропусне Акрополът в Атина, красотата на Санторини или древните митове, оживяващи в Делфи – Гърция е пълна с приключения. 

Хърватска

Когато се говори за Европа, задължително се споменава и Хърватска като туристическа страна. Със своите красиви острови, исторически градове, като Дубровник, който е известен и като “Перлата на Адриатика”, Хърватска е избор №1 за мнозина. 

Част от водещите дестинации за екскурзии в Европа са Плитвичките езера, Сплит и Трогир. Национален парк „Кърка“ също е страхотна възможност за посещение на всички, които са избрали Хърватска.

Какво прави една дестинация привлекателна?

Всеки турист търси различни и изключителни преживявания, докато пътува. От посещение на древни забележителности и природни чудеса, до възможността за опознаване на местната култура и обичаи, всеки пътешественик има своите приоритети. 

Освен гореспоменатите, има много други фактори, които влияят на избора на туристите, като например ценова достъпност, безопасност, климат и др. Въпреки това, културното и историческо наследство, местната традиция и природната красота често са водещ избор за повечето пътешественици.

Европа остава избор №1 за екскурзии. Въпреки променящите се тенденции и повишения интерес към екзотичните дестинации, континентът продължава да предлага неизчерпаем избор от места и забележителности, които си заслужава да бъдат посетени.