Новини Събития

Румъния ще се рекламира по BBC

  17.10.2023 12:26  
Румъния ще се рекламира по BBC

Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма (МИПТ) на Румъния сключи договор с британския медиен гигант BBC. По силата на споразумението за период от месец – от 15 октомври до 15 ноември, телевизията ще излъчва рекламни клипчета, за да се популяризира северната ни съседка като привлекателна туристическа дестинация сред британците. Акцентите в клипчетата ще паднат върху природата, културата и кухнята на Румъния. От ресорното ведомство на страната уточниха, че лично известният английски журналист Чарли Отли ще се ангажира с рекламната кампания сред сънародниците си на Острова.

Договорът е за общо 8 клипа – четири от тях са с дължина от минута, а другите четири са по 30 секунди. В тях туристическото министерство ще представи Румъния като подходяща дестинаця за всеки сезон. Освен това Чарли Отли е продуцирал и девето видео, което ще бъде промотирано по време на Международния фестивал на туризма, който ще се проведе в Лондон от 6 до 8 ноември.

Сътрудничеството ни с BBC ще изтъкне ценностите, които изповядва МИПТ и целите му да промотира красотата и разнообразието, което предлага Румъния. 24-часовият телевизионен канал е достъпен в почти целия свят, отделно от това, че съдържанието му се излъчва в милиони хотелски стаи, в самолети, на круизни кораби и на мобилни устройства, написаха от министерството на туризма на Румъния.