Новини Събития

Дворецът Версай отново е евакуиран след предупреждение за сигурността

  17.10.2023 15:32  
Дворецът Версай отново е евакуиран след предупреждение за сигурността

ерсай е евакуиран от съображения за сигурност, съобщиха от управата на двореца в Париж - една от най-посещаваните забележителност във Франция. Това е вторият случай в рамките на четири дни, когато дворецът бива затворен за посетители, докато Франция е в повишена готовност поради опасения от терористични атаки след смъртоносното намушкване с нож на учител на 13 октомври.

Миналия петък мъж от чеченски произход, който е бил под наблюдение от френските служби за сигурност по подозрение в ислямска радикализация, намушка до смърт учител по френски в бившата си гимназия Гамбета-Карно в град Арас в Северна Франция и рани още трима души, съобщиха френските власти.

Малко след 14 ч. българско време профилът на изградения по времето на на "Краля слънце" Луи Четиринайсети дворец в Париж в X (екс Twitter) публикува съобщение, в което се каза: "От съображения за сигурност Версайският дворец евакуира посетителите си и затваря врати днес, вторник, 17 октомври. Благодарим ви за разбирането." Публикацията не дава каквито и да било подробности около настоящия случай.

След нападението в училището в Арас Франция повиши нивото си на тревога за терористични атентати. Дворецът, както и музеят Лувър в Париж, бяха евакуирани от посетители и персонал в събота, 14 октомври, след получени бомбени заплахи, за които съобщиха органите на реда.