Новини Събития

Английско селце е най-романтичното място във Великобритания

  18.10.2023 09:15  
Английско селце е най-романтичното място във Великобритания

В епохата на неловките срещи в социалните мрежи и нежеланите снимки от случайни хора в интернет би било лесно и удобно да заявим, че романтиката е мъртва през 2023 г. Но изглежда не всичко е загубено. Експертите по пътувания от Rough Guides определиха най-романтичната дестинация в Обединеното кралство, като заявиха, че едно симпатично селце, сгушено дълбоко в провинцията на Глостършър, е най-идеалното място за романтично бягство в страната.

Снимка: iStock by Getty Images

Въпросното селце е Bourton-on-the-Water, което се намира в сърцето на Котсуолдс. Както подсказва името, през центъра му минава река, която се смята за "най-ценната му характеристика". С около 4000 жители селото е малко, но все пак е оживен туристически център. През топлите дни крайбрежието е оживено от посетители, а най-плитките участъци на реката са идеални за гребане. Кратката разходка е като в книга с картинки, пълна с прекрасна архитектура и много зеленина.

Снимка: iStock by Getty Images

Лятото може и да е отминало, но Бъртън си заслужава да бъде посетено и през останалите сезони. През есента селото се обагря в ярки оранжеви и червени цветове, а местните страховити истории за призраци и магьосничество го правят идеална дестинация за октомври или ноември, когато се организират тематични празненства. През зимата, когато фееричните светлини заблестят, селцето е чудесно място да се насладите на горещ шоколад или чаша вино край огъня в компанията на любим човек.

Но Бъртън очарова с още толкова много неща.  От точния макет на селото до екзотичните птици в Birdland Park & Gardens - селцето със сигурност разполага с атракции, които няма да намерите никъде другаде.

Така че следващия път, когато пътувате до Обединеното кралство, избягайте в провинцията и отделете време за Bourton-on-the-Water. 

Снимка: iStock by Getty Images