Новини Турагенции

Франция представи туризма си в София

  20.10.2023 19:20  
Франция представи туризма си в София
Гордана Малик откри събитието
  Мирослав Иванов

Френската агенция за развитие на туризма (ATOUT France) представи различни дестинации пред български туроператори и туристически агенции на B2B семинар в Hyatt Regency в София. „Надявам се да намерите своя партьор, за да могат все повече българи да открият красотата на Франция“, заяви Гордана Малик, която отговаря в ATOUT за Централна и Източна Европа. На събитието бяха представители на зимни, летни и културни дестинации. 

В бизнес срещите се включиха всички български компании, които имат интерес да се запознаят с актуалните оферти за предстоящия ски сезон във Франция. Освен това се срещнаха с бъдещи свои партньори – френски туроператори и хотели. 

Франция презентира „Дисниленд“ край Париж, своята част от Алпите за ски туризъм, която предлага сред най-известните курорти в света - Val Thorens, Les ArcsA, Alpe d’Huez, Les 2 Alpes, Les Sybelles. 

Туроператорите направиха директни контакти с френските хотелски вериги Fabulous Hotels, които са близо до „Дисниленд“, и веригите Les Etincelles, Labellemontagne и др. Също така и с летищата във Франция на най-големия оператор в света – Vinci Aiports. От френските туристически агенции присъства Transglobe, която предлага входящ туризъм и е DMC

Специално внимание беше обърнато на възможностите за речни круизи чрез презентация на тези по долината на река Лоара, където може да видите най-приказните замъци, и по река Сена от Париж. Те бяха показани от лидера на речни круизи в Европа – Croisieurope. 

Мирослав Иванов